15.12.16

Avenan öljykasvien siemenvalikoima uudistuu

Avena myy myös tulevana keväänä kevätrypsin ja -rapsin kylvösiemeniä. Siemenvalikoimassamme on uutuuslajikkeiden lisäksi vanhoja tuttuja.

Avena myy myös tulevana keväänä kevätrypsin ja -rapsin kylvösiemeniä. Siemenvalikoimassamme on uutuuslajikkeiden lisäksi vanhoja tuttuja.

Ryhdy Avenan sopimusviljeiljäksi!

Avena tarjoaa sopimusviljelijöilleen kylvösiemenet erikoishintaan sekä sopimuslisän, kun teet viljelysopimuksen siementen oston yhteydessä. Kaikki viljelysopimuksen 15.3. mennessä tehneet osallistuvat lisäksi tuotepalkintojen arvontaan.

Tilaa kylvösiemenet ennakkoon ottamalla yhteyttä ostajiimme, jotka auttavat sinua siemen- ja sopimusasioissa mielellään. Tilaus kannattaa tehdä pian etenkin, jos uutuuslajikkeet kiinnostavat! Saimme tulevalle keväälle poikkeusluvan käyttää peitattua siementä ja tämä mahdollisuus kannattaa nyt hyödyntää!

Avenan myynnissä olevat kevätrypsi- ja rapsilajikkeet:

RYPSIT

SynthiaBOR - UUTUUS

Synthiassa yhdistyvät uudella tavalla satoisuus, varrenlujuus ja aikaisuus eli ominaisuudet, jotka tekevät lajikkeesta viljelyvarman ja erinomaisen vaihtoehdon tilan viljelykiertoon. Synthia on tuotettu uudella jalostusmenetelmällä ja se edustaa hybridilajikkeiden ja perinteisten populaatiolajikkeiden välimuotoa, synteettisiä lajikkeita. Synthia on sarjassaan ensimmäinen Plus-rypsi eli uuden sukupolven lajike, joka tuo selvää plussaa rypsinviljelyyn.

CordeliaBOR

Cordelia on viime vuosina ollut Suomen viljellyin rypsilajike ja tämä satoisa ja viljelyvarma kestosuosikki soveltuu kaikille viljelyvyöhykkeille. Cordelian öljypitoisuus on korkea.

RAPSIT

CleopatraBOR- UUTUUS

Aikainen ja satoisa Cleopatra on uutuuslajike. Cleopatra on perinteinen OP-lajike, joka on virallisissa lajikekokeissa osoittautunut yhtä satoisaksi kuin Trapper-hybridirapsi. Cleopatran laonkesto ja öljypitoisuus ovat hyvät.

DragoBOR - UUTUUS

Satoisa ja roteva Drago on uusi hybridirapsilajike, joka sopii mainiosti aikaisten kevätrapsien valikoimaan. Dragon vahvuutena korkean satopotentiaalin lisäksi on elinvoimainen ja nopea kasvuunlähtö ja taimettuminen. Dragon varsi on luja ja se on suhteellisen lyhyt.

TrapperBOR

Trapper on erittäin satoisa hybridikevätrapsi, joka aikaisuutensa ansiosta soveltuu viljeltäväksi hieman pohjoisemmillakin rapsinviljelyalueilla. Trapper on viljelyvarma laatulajike.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja