Olet täällä

Kylvämään öljykasveja?

Parhaillaan öljykasvien hinnat ovat jopa 2,5 kertaiset viljan hintaan nähden Matifi:ssa. Se onkin itsessään yksi tärkeimmistä syistä harkita niiden kylvämistä, vaikka viimeiset vuodet eivät ole olleet helpoimpia tuholaishaasteiden vuoksi.

Moni viljelijä ei ole vielä kokeillut Clearfield-menetelmää öljykasveilla. Clearfield-menetelmän etu on viljelyvarmuus. Uusimmat markkinoilla olevat CL-lajikkeet ovat todella satoisia. Clearfield -tuotantomenetelmällä saadaan kukistettua leveälehtiset rikkakasvit, sekä hukkakaura  ja juolavehnä, joka jää kitukasvuiseksi. Lisäksi rikkakasvitorjunnassa käytettävän Clamoxin tai Cleravon ruiskutusajankohta on laaja: aina 2- lehtiasteelta 8-lehtiasteelle. Jääntikasveista päästään eroon, kun pidetään huolta, että rikkaruiskutuksissa on mukana MCPA tai Trio-valmistetta tai niitä sisältäviä muita aineita.

BASF:n InVigor-lajikeperheen lajikkeet edustavat maailmanlaajuisesti kasvinjalostuksen kärkeä. Seuraavassa on listattu tällä kaudella myynnissä olevia populaatio-, hybridi- ja CL-lajikkeita pääominaisuuksineen:

Clearfield-hybridikevätrapsit

 

Inv100 CL

- Korkean satopotentiaalin lajike

- Korkea öljypitoisuus

- Kasvuajaltaan keskimääräinen

- Iso siemeninen

 

Inv110 CL

- Lajikeluettelon satoisimpia lajikkeita

- Korkea proteinipitoisuus

- Aikainen Clearfield-rapsi

 

Whider CL - UUTUUS

- Virallisten lajikekokeiden satoisin 2019

- Öljypitoisuus huippuluokkaa

- Kasvuaika melko myöhäinen

 

Hybridikevätrapsi

 

Brander

- Satoisuudeltaan lajikekokeiden parhaita

- Hyvä öljypitoisuus

- Keskimääräinen kasvuaika

 

Performer

- Satoisin markkinoilla oleva ei Clearfield-lajike

- Markkinoiden korkeimpia öljypitoisuuksia

- Kasvuaika melko myöhäinen

 

Populaatiokevätrapsi

 

Proximo

- Satoisa populaatiokevätrapsi

- Edullinen siemenkustannus

- Keskimääräinen kasvuaika

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä