Olet täällä

Proman – uutta potkua rikkakasvien torjuntaan perunalla

Proman – uutta potkua rikkakasvien torjuntaan perunalla

Proman on uunituore aine leveälehtisten ja eräiden heinämäisten rikkakasvien torjuntaan perunalla. Tuote on saanut Tukesin hyväksynnän 11. huhtikuuta 2018 ja tulee myyntiin jo tälle kaudelle.

Proman tuo kaivattua lisätehoa esimerkiksi piha- ja kiertotattaren, savikan, pillikkeen ja saunakukan torjuntaan.

Uusi tehoaine Suomessa

Promanin tehoaine on metobromuroni, joka on uusi tehoaine Suomen markkinoilla. Riski resistenttien rikkakasvikantojen kehittymiselle on vähäinen. Tuote vaikuttaa pääasiallisesti maan kautta, mutta sillä on myös lehtivaikutusta. Promanin maavaikutus on pitkäaikainen ja se on hyvin valikoiva perunan suhteen, vioitusriskit ovat siis hyvin alhaiset.

Käyttösuositukset

Proman on rekisteröity käytettäväksi istuttamisesta taimettumiseen (BBCH 00-09). Paras torjuntatulos saavutetaan, kun ruiskutus tehdään juuri taimettumisvaiheessa. Seoskumppanin käyttö laajentaa tehoa entisestään ja on suositeltava. Sopivia seoskumppaneita ovat dikvatti-, karfentratsoni-, aklonifeni-, metributsiini-, prosulfokarbi- ja klomatsonivalmisteet. Käyttömäärä on 2 l/ha. Promanin käyttö pohjavesialueilla on sallittu.

Tutustu Promaniin tarkemmin tai kysy paikalliselta jälleenmyyjältäsi. 

Proman on saatavilla Hankkijan, Lantmännen Agron ja Viljelijän Bernerin kautta.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä