24.02.20

Tukesilta poikkeuslupa Reglonen käytölle

Turvallisuus-ja kemikaalivirasto (Tukes) on hyväksynyt Reglone-valmisteen käytettäväksi kasvinsuojeuaineena poikkeusluvalla kasvinsuojelun hätätilanteessa 120 vrk:n ajan.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on myöntänyt 120 vuorokauden poikkeusluvan hätätilanteessa Reglone-valmisteen käyttöön. Reglonen käyttö on poikkeusluvalla sallittu perunan varsiston hävitykseen ja mansikan rönsyjen poistoon sekä rikkakasvien torjuntaan juuripersiljalla, porkkanalla, palsternakalla, pinaatilla ja kylvösipulilla. Lupa on myönnetty ajalle 1.5.-15.7.2020 ja 10.8.-22.9.2020.

Lue Reglone–valmisteen käytön käyttökohteet ja -ohjeet 120 vrk väliaikaisella käyttöluvalla Tukesin nettisivulta.

Tukes voi kasvinsuojelun hätätilanteessa myöntää kasvinsuojeluaineen käytölle poikkeusluvan 120 vuorokaudeksi. Luvan myöntäminen edellyttää sellaisen satoa uhkaavan kasvintuhoojan esiintymistä, jota ei voida torjua rekisterissä olevien valmisteiden avulla eikä muillakaan menetelmillä.

Tukes voi antaa poikkeusluvan valmisteelle, jota ei ole Suomessa hyväksytty Tukes voi myös antaa poikkeusluvan sellaiselle valmisteelle, joka on hyväksytty Suomessa, mutta muihin käyttökohteisiin kuin mitä poikkeuslupa koskee. Tukes on myöntänyt viime vuosina keskimäärin kymmenen poikkeuslupaa vuodessa.

Lähde: Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja