Olet täällä

Mitä väliä, mitä porsas syö imemisvaiheen ja vieroituksen jälkeen?

Imemisvaiheen aikana käytettävän pikkuporsaan prestarterin ja vieroituksen jälkeisen rehun suunnittelu vaatii huolellisuutta. Emän maito edistää luontaisesti suolen rakenteen kehittymistä imetysajalla, mutta vieroitusstressin yhteydessä suolinukka madaltuu ja ravintoaineiden imeytyminen heikkenee. Jos porsas ei syö riittävästi, suolen kehitys kärsii. Suolirakenteen kehittymistä edistää hyvän rehun syönnin lisäksi rehun koostumus.

Suomen Rehun porsasrehut ovat houkuttelevia, maittavia ja edistävät suolinukan kehittymistä. Sama tuoksu ja maku auttavat porsaan syöntiä rehusta toiseen. Hyvän syönnin turvaamiseksi maitopohjaisia tai helppoliukoisia energialähteitä on sisällytetty ennen ja jälkeen vieroituksen. Progut®in lisäksi Suomen Rehun porsasrehuissa on E- ja C-vitamiinia, jotka yhdessä parantavat porsaan vastustuskykyä ja toimivat elimistön antioksidanttina. Sika muodostaa C-vitamiinia normaalisti itse, mutta stressitilanteissa sen muodostuminen on riittämätöntä. Rehujemme monipuoliset, eri kohdissa ruoansulatuskanavaa toimivat orgaaniset hapot ovat tärkeitä sulatukselle, koska porsaan suolahapon tuotanto on riittämätöntä.

Tutustu Suomen Rehun porsasrehujen valikoimaan.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä