Olet täällä

Huippuluokan innovaatiot käyttöön porsaiden ruokinnassa

Opti-Pekoni -porsasrehut on kehitetty toimimaan saumattomasti Opti-Pekoni -emakkorehujen kanssa. Nykyiselle genetiikalle suunniteltu ruokintakonsepti varmistaa emakoiden ja porsaiden hyvinvointia. Hyödyt näkyvät tilalla parempana porsastuotannon kannattavuutena, kun rehuja käytetään niille suunnitelluissa kasvuvaiheissa ohjeiden mukaan. Rehujen ravinto-opilliset ja tekniset ratkaisut mahdollistavat porsaiden onnistuneen ja sujuvan ruokinnan.

Porsaiden määrä emakkoa kohden on noussut merkittävästi ja on entistä tärkeämpää, että emakoiden ja porsaiden ruokinta on hoidon ja olosuhteiden ohella parasta mahdollista. Pienempi porsas tarvitsee erilaiset eväät kuin isompi porsas. Myös tähän tarpeeseen uudet Opti-Pekoni porsasrehut tuovat ratkaisun.

Uudet rehuratkaisut sisältävät patentoidut Progut® ja Progres® -innovaatiot

Ruokinnan merkitys on korostunut porsastuotannon kehittyessä. Uuden genetiikan emakoilla on edellytykset paremmalle maidontuotannolle. Koko potentiaalin hyödyntäminen ja suurempien pahnueiden kasvattaminen tasaisiksi, terveiksi porsaiksi vaatii ruokinnalta erityishuomiota. Tarkkaan suunniteltujen rehujen lisäksi ratkaisuun kuuluu kiinteästi tuotannon seuranta.

Runsas valikoima eri tarpeisiin

Uusissa porsasrehuissa on otettu erityisen tarkasti huomioon tilojen erilaiset tilanteet ja tarpeet. Porsaiden rehuratkaisuiksi on kehitetty kaksi lähestymistapaa:
Opti-Pekoni Premium -sarja
Optimoitu suolistoterveys – tukee ruoansulatuskanavan kehitystä ja terveyttä, lisää tehokkuutta

Opti-Pekoni -sarja
Optimoitu kasvuun – paras mahdollinen rehuhyötysuhde
Uudet rehuratkaisut mahdollistavat antibioottivapaan tuotannon ja vieroituksen ilman sinkkilääkerehua.

Opti-Pekoni -porsasrehujen ratkaisuilla on tuottajalle selkeitä hyötyjä:
1. Vastustuskyvyn ja elinvoimaisuuden tukeminen
Hyöty: Porsailla vähemmän ripulia ja alhaisempi kuolleisuus
Hyöty: Porsaat ovat tasalaatuisia
2. Ruoansulatustoiminnan kehittäminen
Hyöty: Mahdollisimman moni porsaista pystytään vieroittamaan emän alta
3. Sujuva porsaan ruokinta
Hyöty: Kun porsas saa hyvän alun, se kasvaa hyvin välitysikään ja sen jälkeen lihasikalassa

HKScan ja Hankkija solmivat broilereiden ja sikojen rehuja ja ruokintaa koskevan kehitysyhteistyö-sopimuksen Schothorst Feed Researchin kanssa syksyllä 2015. Yhteistyön tavoitteena on kehittää alkutuotannon kilpailukykyä ja työ jatkuu porsaiden ja broilereiden rehukonseptien kehittämisellä.

Opti-Pekoni -porsasrehut Hankkijan sivuilla

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä