Olet täällä

Suomen Rehun Seinäjoen porsasrehut uudistuvat

Porsasrehujen valmistustapa on uudistunut Hankkijan Seinäjoen rehutehtaalla ja siellä on aloitettu myös prestarterin valmistus. Uusi valmistustapa kypsentää paremmin; kypsennyksessä tapahtuu viljan tärkkelyksen liisteröitymistä, jolloin sen sulatus ja maittavuus paranevat. Vieroitus- ja porsasrehuihin on myös otettu käyttöön entistä sulavampia raaka-aineita.

Porsastuotannon onnistumisen yksi tärkeimpiä kulmakiviä on porsaiden suolistoterveyden vaaliminen sekä ruokinnan että hoidon avulla. Haasteellisin aika on vieroituksen ympärillä. Mitä paremmin vieroitus onnistuu ja porsas syö ja kasvaa hyvin, sitä paremmin sika kasvaa elinaikanaan. Suomen Rehun porsasrehuissa on käytössä ainutlaatuinen Progut® -rehuaine ja se on ehdoton kilpailuetu suomalaiselle porsastuottajalle. Rehuissamme olevat orgaaniset hapot, antioksidantit, entsyymit ja pienelle porsaalle hyvin sulavat raaka-aineet turvaavat porsaan suolen oikeanlaista kehittymistä.

Uusi prestarter Pikku-Nasu auttaa tavoitteiden saavuttamisessa

Emakoiden porsastuotos on Suomessa linjakkaasti noussut ja parhaimmilla tiloilla tuotos on jo yli 35 vieroitettua porsasta/emakko/vuosi.
Emakolla on kuitenkin todellinen työ tuottaa riittävästi maitoa isoille pahnueille. Siksi porsaiden lisärehun tarve emakon alla on noussut entistä tarpeellisemmaksi eikä sen käytöstä kannata tinkiä. 
Porsaille imetysaikana ja vieroituksen yli annettavan prestarter-rehun käytön hyödyt ovat selviä.
Toimiva ja hyvä prestarter:

  • totuttaa porsaan suolistoa sulattamaan muutakin kuin emakon maitoa ja porsaan ruoansulatuskanava kehittyy hyvin. Hyvän suolinukan kasvun avulla porsaan entsyymitoiminta paranee.
  • tukee eläimen omaa vastustuskykyä haitallisia mikrobeja vastaan ja parantaa porsaiden vieroituspainoa.
  • säästää emakkoa, joka pysyy hedelmällisenä ja tuotannossa pidempään.

    Vastaamme nyt tähän porsastuotannon kehitykseen ja tuomme Seinäjoen porsasrehuvalikoimaan uutuuden, prestarter Pikku-Nasun.  Pikku-Nasu on valmistettu uudella valmistusprosessilla pieneksi, porsaalle sopivaksi mureeksi.  

Vieroitus- ja porsasrehuihin lisää tehokkuutta

Seinäjoen valmistuksessa olevissa Juniori-Nasussa ja Multi-Pekonissa on nyt enemmän helppoliukoista energiaa ja valkuaista. Uusina raaka-aineina  ovat homogenoitu rasvapitoinen hera ja höyrytetty maissi. Aminohapot on suhteutettu uusin normein suhteessa lysiiniin. Raaka-ainepohjassa on samoja raaka-aineita prestarterista porsasrehuun, joten siirtyminen on helppoa ja Progutin edut suolistoterveyden edistäjänä tulevat parhaiten esiin.

Turvaa siis onnistunut vieroitus ja sitä kautta paremmat tuotantotulokset uudella kotimaisella Seinäjoen Pikku-Nasu -prestarterilla ja uudistetuilla porsasrehuillamme. Mitä paremmin porsas kasvaa alussa sitä paremmin se kasvaa isompana lihasikalassa, jolloin hyödyt tulevat koko sianlihantuotannon ketjulle!

Lisätietoja saat alueesi asiantuntijamyyjältä.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä