Olet täällä

Huomio työhyvinvoinnin parantamiseen

Työ, yksilön ominaisuudet ja elintavat liittyvät vahvasti tuki- ja liikuntaelinsairauksiin. Niiden ennaltaehkäisyssä maatalousyrittäjien työterveyshuolto ja sen tarjoama neuvonta onkin keskeisessä roolissa.  Koska maataloustyö on hyvin raskasta toistotyötä, alalla on painotettava työhyvinvoinnin parantamiseen.

Hyvien ergonomisten työtapojen, välineiden ja menetelmien käytettävyyttä sekä työympäristön turvallisuuden merkitystä tulee painottaa jo maatalousyrittäjien ammattitutkinnoissa sekä jatkokoulutuksessa. Työtapojen määrätietoinen kehittäminen tuo edellytykset työhyvinvoinnille. Kehitystyössä on tärkeää tutkimuksen ja laitevalmistajien välinen yhteistyö.

Nykyaikaiset työolosuhteet, jotka edesauttavat vaihtelevaa ja mielekästä työtä, parantavat maatalousyrittäjien niin fyysistä kuin henkistäkin työkykyä. Näin myös työurien pidentäminen on mahdollista.

Lähde. MTT, Maaura-hanke

Lue lisää Maaura-hankkeesta MTT:n sivuilta

 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä