Olet täällä

LähiTapiola aloittaa puhelinpalvelun, jossa asiakkaat ohjataan oikeaan hoitoon

LähiTapiola laajentaa toimintaansa terveys- ja hyvinvointipalveluihin.  LähiTapiola luo uuden valtakunnallisen toimintamallin, joka lyhentää terveyspalveluiden hoitoketjuja ja muuttaa vakuutusyhtiön roolia.  Käytännössä kyse on siitä, että LähiTapiola luo korvaustoimintaan liittyvän valtakunnallisen puhelinpalvelun, jossa terveydenhuollon asiantuntijat ohjaavat asiakkaat oikeaan hoitoon. Uusi palvelu on osa LähiTapiolan terveys- ja hyvinvointistrategian toteuttamista. Osana strategiaa LähiTapiola on hankkinut omistukseensa osuudet Pihlajalinna-Dextrasta sekä Diacorista.

TerveysHelppi-puhelinpalvelun tarkoituksena on muuttaa alan perinteistä toimintatapaa. Päämääränä on se, että sairastuessaan asiakas ottaa ensin yhteyttä TerveysHelppi-puhelinpalveluun, josta asiakas ohjataan oikeaan hoitoon.

TerveysHelppi-puhelinpalvelua on testattu keväällä pääkaupunkiseudulla, Varsinais-Suomessa ja Pirkanmaalla. Nyt TerveysHelppi viedään koko Suomeen. Syyskuussa toiminta laajentuu Savoon, Savo-Karjalaan, Keski-Suomeen, Hämeeseen, Päijät-Hämeeseen ja Pohjois-Suomeen. Marraskuussa TerveysHelppi laajenee myös muuhun Suomeen.

”TerveysHelpin tavoitteena on auttaa asiakkaitamme. Aiemmin vakuutusyhtiön toiminta rajoittui vain sairauden tai tapaturman jälkeisen korvausprosessin hoitamiseen. Asiakkaamme sairastuessa hän otti itse yhteyttä lääkäriin, ja lääkärissäkäynnin jälkeen hän haki vakuutusyhtiöltä korvauksia”, johtaja Veli-Matti Qvintus LähiTapiolasta kertoo.

Hoitoketjuja halutaan lyhentää

Uusi palvelu on osa LähiTapiolan terveys- ja hyvinvointistrategian toteuttamista. Osana strategiaa LähiTapiola on hankkinut omistukseensa osuudet Pihlajalinna-Dextrasta sekä Diacorista. LähiTapiola ei rakenna omaa sairaalaa, vaan hoidon nopeuttaminen perustuu LähiTapiolan asiantuntemukseen sekä yhteistyöhön eturivin hoitolaitosten kanssa.

”Haluamme tehdä yhteistyötä paikallisten lääkäriasemien kanssa myös siksi, ettei asiakkaan tarvitse lähteä pääkaupunkiseudulle hoitoon, vaan hänet voidaan esimerkiksi leikata lähelle kotiaan”, Qvintus sanoo.

LähiTapiolalla on paljon tilastotietoa siitä, kuinka kauan asiakkaiden parantumiseen kuluu aikaa erilaisten operaatioiden jälkeen. Esimerkiksi olkapääleikkauksesta toipumiseen vaikuttavat mm. hoitoon pääsyn nopeus, hoitolaitos sekä hyvin hoidettu kuntoutus.

”Yhdessä hyvien hoitolaitoskumppaneiden kanssa voimme löytää asiakkaalle oikean terveydenhoidon ammattilaisen ja pystymme ohjaamaan asiakkaan nopeasti hoitoon – tämä taas tarkoittaa sitä, että asiakas saa heti tarvitsemaansa apua ja paranee nopeammin”, Veli-Matti Qvintus kertoo.

Henkilövakuuttamiseen liittyviä korvauksia maksetaan vuosittain useita satoja miljoonia euroa. ”Tämä on toimintaa, jossa kaikki voittavat – asiakkaamme saa parempaa palvelua sekä hyötyy itse esimerkiksi ansionmenetysten minimoinnin kautta, työnantaja muuan muassa sijaisjärjestelyjen vähentymisenä, LähiTapiola korvauskustannusten alentumisena ja yhteiskunta verotulojen myötä”, Qvintus muistuttaa.

TerveysHelppi ohjaa asiakkaat oikeaan hoitoon

Kun asiakas soittaa TerveysHelppiin, numerossa vastaava ammattilainen kuuntelee asiakkaan tilanteen. Puhelun aikana hoitaja arvioi ja neuvoo asiakasta mm. hoidontarpeen suhteen sekä arvioi alustavasti asiakkaan vakuutuksen korvattavuutta kyseisessä tilanteessa. Lisäksi hän neuvoo asiakkaalle sopivan hoitolaitoksen ja varaa hänelle ajan.

"Joskus hoitaja voi myös arvioida tilanteen kiireettömäksi ja tällöin asiakas voikin itse päättää jäädä odottamaan rauhassa esimerkiksi flunssan paranemista saatuaan TerveysHelpistä tarvittavat hoito-ohjeet”, kertoo palvelujohtaja Raija Nikander.

”TerveysHelpissä puheluihin vastaavat terveydenhuollon ammattilaiset, eli sairaanhoitajat ja laajan kokemuksen omaavat lähihoitajat. Mikäli konsultaatioihin tarvitaan apua, heidän tukenaan on päivystävä lääkäri. Terveydenhuollon ammattilaisten tukena ovat myös korvausammattilaiset, joilta he saavat tarvittavaa tukea aina palvelun aukioloaikana”, Nikander jatkaa.

TerveysHelpin palvelun tuottaa LähiTapiolalle Pihlajalinna-konserniin kuuluva Dextra. Jokaisella alueella asiakas ohjataan kuitenkin alueella toimivan yksityisen lääkäriaseman hoitoon.

TerveysHelppi-palvelu on maksuton ja kuuluu uutena palveluna vapaaehtoisiin henkilövakuutuksien korvausprosessiin.  Palvelu on tarkoitettu LähiTapiolan korvausasiakkaille (vapaaehtoiset henkilövakuutukset), eli kyseessä ei ole kaikille avoin terveysneuvontapalvelu.

TerveysHelpin numero on 0206 1000.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä