Olet täällä

LähiTapiola selvitti: Avoin keskustelu raha-asioista on pitkän parisuhteen salaisuus

Puolet suomalaisista sanoo tietävänsä puolisonsa varat ja velat täysin. Entä, jos puolisolta paljastuisi salaisia velkoja? 60 prosenttia suomalaisista uskoo välien kiristyvän, jos puolisolta paljastuisi salaisia velkoja. Yksi pitkäikäisen parisuhteen salaisuuksista lieneekin avoin keskustelu raha-asioista.

Parisuhteissa ryhdytään yleisimmin puhumaan rahasta silloin, kun muutetaan yhteen. Rahakiistat suomalaisissa parisuhteissa liittyvät ylivoimaisesti useimmin rahan käyttökohteisiin. Muita suosittuja riidanaiheita ovat toisen yli varojen eläminen sekä toisen ”siivellä” eläminen. LähiTapiola selvitti suomalaisten parien suhdetta rahaan Raha ja rakkaus -kyselytutkimuksessa.

Iän mukaan ero on selvä: vanhemmat ikäpolvet tietävät toistensa varat ja velat nuoria pareja paremmin.

– Suomessa varallisuuden näyttäminen tai veloista puhuminen ovat perinteisesti melko hienovaraisia asioita. Vaikuttaa siltä, että aikaa myöten varoista ja veloista puhumisesta tulee luontevampaa ja pitkään yhdessä olleet uskovat tuntevansa toisensa niin, ettei yllätyksiä ole. On kuitenkin yllättävää, että jopa viidennes uskoo, etteivät välit kiristyisi, vaikka puolisolta paljastuisi miten suuri yllättävä velka hyvänsä, sanoo johtaja Ville Niiranen LähiTapiola Henkiyhtiöstä.

Lue lisää >>

Otsikko: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä