Olet täällä

Reetta-rukiista hieno satotulos

Juhani Hakamäen siemeneksi viljelty ReettaBOR-ruis tuotti Alastarolla keskimäärin jopa 6 tonnin hehtaarisadon, johon voi olla erittäin tyytyväinen.

Oikeat ja hyvin onnistuneet viljelytoimenpiteet ovat avain korkeaan ja laadukkaaseen satoon. Hyvä sato tuli ohjaamalla ruis tasaiseen kasvuun. Pensomisen varmistamiseksi ensimmäinen typpilannoitus annettiin keväällä heti, kun pellolle pääsi. Varsinaista sadonmuodostusta varten lannoitusta annettiin vielä lisää myöhemmin. YaraVita Gramitrel ja Mantrac Pro –seos varmistivat vahvasti kehittyvän rukiin hivenravinteiden saannin.  Moddus M:llä kortta lyhennettiin molemmista päistä, mikä myös tasaa pää- ja sivuversojen kehittymistä. Armure+Amistar –ruiskutus piti rukiin pahimmat taudit, rengaslaikun ja ruosteet kurissa.

Samasta Reetasta on nähtävillä seuraavat kaksi videota, joilla on seurattu Reetan kehitystä kasvukauden aikana.
Havainnointia ReettaBOR-lohkolla toukokuun lopulla.
Mitä kuului ReettaBOR-rukiille ennen puintia
 

Otsikko: 
Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä