22.05.15

Ruis on taitolaji – nyt haussa Ruismestari 2015

Pro Ruis hakee Ruismestaria vuodelle 2015.

Pro Ruis hakee Ruismestaria vuodelle 2015. Kilpailussa mitataan osallistuvien tilojen vuoden 2015 rukiin keskisato. Pelkästä satokilpailusta ei ole kuitenkaan kysymys. Ruismestari-kilpailun voittoon vaikuttaa myös sadon laatu ja hyvät viljelykäytänteet.Pro Rukiin mukaan kilpailun tavoitteena on osaltaan lisätä viljelijöiden kiinnostusta rukiin viljelyyn ja kannustaa tavoittelemaan korkeita satoja ja tuomaan esille hyviä rukiin viljelyn käytäntöjä.

Ruismestarin valitsee Pro Ruis ry:n nimeämä raati. Voittajalle on luvassa palkintona ruismatka Saksaan syksyllä 2015, myös kaksi seuraavaksi sijoittunutta palkitaan. Ilmoittautumisia kilpailuun otetaan vastaan 15.6.2015 saakka. Kilpailusäännöt ja lisätietoja osoitteesta www.proruis.fi/kilpailut.

Viljelijä Janne Tiiri Oripäästä kertoo ilmoittautuneensa Ruismestari 2015 -kilpailuun lyhyen harkinnan jälkeen. Tilalla on ollut ruista viljelyssä parin vuoden välein, ja korkeita satotasoja tavoitellaan aina. Tänä vuonna ruislohkoilla kasvaa Reetta-populaatioruista, joka on talvehtinut hyvin. Tiiri uskoo kevätsateiden kasvattavan ruissatoa.

Seuraa kilpailua sosiaalisessa mediassa hastagilla #ruismestari2015

Kilpailu toteutetaan osana Pro Ruis ry:n Rukiin viljelyn kehitysohjelma -hanketta.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja