Olet täällä

Raision sopimusviljelijöiltä ruis Vaasan Ruispaloihin

Vaasan Ruispalat leivotaan jatkossa kotimaisesta rukiista. Raision sopimusviljelijöillä on nyt mahdollisuus tehdä rukiista erillissopimus, jolloin Raisio valmistaa heidän viljastaan ruisjauhoa Vaasan Ruispaloihin.

Raision ja Vaasanin uuden sopimusviljely-yhteistyön ansiosta Vaasan Ruispaloissa käytettävä ruis tulee olemaan täysin kotimaista. Yhteistyön tavoitteena on turvata rukiin viljelyn jatkuvuus Suomessa sekä vahvistaa ruisketjua pellolta pöytään. Tiivis yhteistyö viljelijän, ruismyllyn ja leipomon kesken parantaa entisestään toiminnan tehokkuutta sekä mahdollistaa laadukkaan, maukkaan ja jäljitettävän ruisleivän.

– Raisio on lisännyt viime vuosina kotimaisen rukiin jalostamista merkittävästi. Jatkossa jalostamme noin neljäsosan suomalaisesta rukiista Nokian myllyllämme. Vaasan Ruispalat on Suomen suosituin ruisleipä, joten on hienoa olla mukana edistämässä sen kotimaisuutta. Ruis on tärkeä raaka-aine myös Raision omissa brändituotteissa, kuten Sunnuntai-jauhoissa ja Nalle-puuroissa, Minna Oravuo sanoo.

Raisio hankkii viljan suoraan viljelijöiltä ilman välikäsiä. Raisio tekee viljelijöiden kanssa ruissopimuksia, joiden kautta hankittu ruis käytetään juuri Vaasan Ruispalojen valmistukseen.

– Viljelijä saa rukiin erillissopimuksesta lisäkorvauksen, jonka suuruus vaihtelee toimitusajankohdan mukaan. Erikoishintaisia sopimuksia on saatavilla vain kiintiöidylle ruismäärälle, joten kiinnostuneiden kannattaa olla pian yhteydessä Raisioagroon, Raimo Rantanen kannustaa.

–  Haluamme vastata suomalaisten ruisleivänystävien toiveisiin kotimaisen rukiin käyttämisestä tuotteissamme ja omalta osaltamme edistää meille tärkeän ruisviljelyn elinvoimaisuutta Suomessa. Olemmekin erittäin iloisia siitä, että voimme jatkossa tarjota suomalaisille 100-prosenttisesti kotimaisesta rukiista leivotun Vaasan Ruispalat -tuotteen, sanoo Thomas Isaksson, Vaasan Oy:n toimitusjohtaja.

 

Tekijä: Raisioagro

Kommentit

Anonymous

Raisio hankkii rukiin suoraan Puolasta jollei saa sitä (ilmaiseks)i Suomesta esm 140e/tn
Hinnan pitäisi olla 260e/tn

Samankaltaista sisältöä