Olet täällä

Onnistunut ruiskausi 2021 varmistetaan sopimuksella

Rukiin kylvöille elokuussa

Rukiin markkinakausi 2019-20 on ollut monille viljelijöille varsin menestyksellinen, mutta markkinatilanteen johdosta myös osalle haastava. Markkinatilanteen haasteisiin voi tulevaisuudessa kuitenkin hyvin varautua, siksi rukiin kylvöjä kannattaa suunnitella taas tulevalle elokuulle.

Ruissopimus Raisiosta

Rukiin osalta viljelysopimus kannattaa ehdottomasti tehdä. Sopimustuotanto takaa tuotannon suunnitelmallisuuden ja mahdollistaa vakaan markkinatilanteen. Vaikka rukiin talvehtiminen on arvoitus ja muitakin haasteita on, niin sopimus kannattaa aina tehdä ennen kylvöä ja sitten päivittää sopimusmäärää kasvukauden aikana, jos näyttää siltä, että viljely ei onnistu odotetusti. Talvehtimisriskit eivät siis ole este tehdä sopimusta jo ennen kylvöä.

Raisio tarjoaa markkina- ja kiinteähintaista sopimusta kasvukaudelle 2021. Teemme myös Ruis Plus-sopimuksia. Sopimushinta syksylle 2021 on tällä hetkellä 170 €/tn.

Lue lisää syysviljojen sopimusvaihtoehdoista sopimuskaudelle 2021

Syysviljojen siemenet Raisiosta

Raisio tarjoaa rukiin siementä kylvöille yhteistyössä Lantmännen Agron kanssa. Tarjolla on mm. KWS uutuuslajike Serafino. Serafino on talvenkestävä, satoisa PollenPlus-hybridiruis ja sitä kylvettiin ensimmäiset hehtaarit Suomessa viime elokuussa. Serafinon kuivuuden kestävyys on hyvä. Saatavana on myös muita ruislajikkeita.

Syysvehnän osalta tarjolla on nykyään paljon lajikkeita. Raisiosta voit ostaa Ceylon-lajikkeen kylvösiementä. Ceylon on ollut ykköslajike parina edellisenä kasvukautena.

Kysy tarjous Raisiosta 

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä