Olet täällä

Tieto rukiin viljelyvuodesta on tärkeä

Rukiin puinnit ovat alkaneet hyvissä olosuhteissa. Rukiin vastaanotto uuden sekä vanhan sadon osalta on jo myös täydessä käynnissä Nokialla ja Raisiossa. 

Rukiin tuotantovuosi

Viljan laatu ja käyttäytyminen tuotantoprosessissa voivat vaihdella satokausittain, vaikka numeeriset laatutiedot olisivat samat. Etenkin leivonnassa viljan laadulla on suuri merkitys ja näihin leivontaominaisuuksiin kasvukauden olosuhteet vaikuttavat. Sitkon laatu, venyvyys ja kestävyys muodostuvat erilaisiksi eri kasvukauden olosuhteissa. Siksi myllyviljat; ruis, vehnä ja suurimokaura varastoidaan myllyn siiloihin aina satovuosittain. Siksi tieto rukiin tuotantovuodesta on tärkeä. 

Eri satovuosien ruista varastoissa

Vuosi 2019 oli rukiin huippuvuosi. Monen viljelijän varastossa on vielä 2019 ruista. Eikä se ole mikään ongelma. Raisio ostaa sekä vuoden 2019 että 2020 ruista. Myllyn ja leipomoiden kannalta on kuitenkin tärkeää, että satovuodet pysyvät erillään, siksi on tärkeää ilmoittaa toimituslupaa sovittaessa, kumman kauden ruissatoa on toimittamassa. Tuotanovuosi tulee ilmoittaa myös viljapassissa oikein. 

Otsikko: 
Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä