Olet täällä

Ropa Panther nostamassa juurikasta Taivassalossa – katso video

Varsinais-Suomen Taivassalossa nostettiin sokerijuurikasta 6-rivisellä Ropa Panther-nostokoneella 12.10 järjestetyssä nostonäytöksessä. Paikalle nostoja seuraamaan saapui arviolta 70 kiinnostunutta viljelijää. Keli oli suosiollinen ja näytöstä saatiin seurata pilvisessä, mutta sateettomassa säässä.

Sadonkorjuusesonki on ollut sokerijuurikkaalle erinomainen ja nostot valmistunevat todennäköisesti lokakuun loppuun mennessä. Satotaso asettunee 40 – 43 tn/ha välille. Kasvukauden kuivuus ja aurinkoisuus ovat nostaneet juurikkaiden sokeripitoisuudet korkealle ja niiden osalta hätyytellään mahdollisesti jopa ennätyslukemia. Sokeritehtaan käyntikausi jatkunee myös yli itsenäisyyspäivän.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä