Sokerijuurikkaan viljelyä isän ja pojan tilojen yhteistyönä (Osa 2)

Siirilän tilalla uskotaan sokerijuurikkaan tulevaisuuteen.

Vesa Siirin usko sokerijuurikkaan tulevaisuuteen ja viljelyn jatkumiseen on vahva. Isäntäväki uskoo sokerijuurikkaan viljelyn jatkuvan heidän tiloillaan vähintäänkin nykyisessä mittakaavassa.

”Tilanteen salliessa voidaan viljelyalaa nostaakin”, tuumii Ilmari Siiri. ”Ja toivotaan, että Säkylässä tehdas pyörii ainakin seuraavat 40 vuotta”, Vesa Siiri naurahtaa nyt 23-vuotiaalle Ilmarille. ”Myös signaalit tehtaan suunnalta meille viljelijöille ovat tärkeitä. Viljelyä halutaan jatkaa, mutta kaikkien osien pitää toimia viljelystä markkinointiin”, toteaa Marja-Leena Siiri.

Sucros Oy:n sopimushankinta on nyt käynnissä ja viljelysopimuksia tehdään tarvittaessa kylvöihin asti. ”Lisää viljelijöitä toivotaan erityisesti 50 kilometrin säteellä tehtaasta, mutta myös kauempaa Hämeestä ja Uudeltamaalta kiinnostusta on ollut”, Petri Suvanto Sucrokselta kertoo.

”Ellei halua hankkia heti sokerijuurikkaan viljelyyn tarvittavaa kalustoa, on kylvö- ja nostotöihin tarjolla urakoitsijoita.” Sucros Oy:n tavoitteena on saada tälle viljelykaudelle noin 50 uutta viljelijää. ”Nyt on saatu noin 30 uutta viljelijää ja viljelyala näyttäisi hieman lisääntyvän, mutta uusia viljelijöitä tarvitaan yhä”, Suvanto kertoo.

Vas. Ilmari, Marja-Leena ja Vesa Siiri sekä Petri Suvanto.

Lue jutun ensimmäinen osa täältä

Teksti ja kuva: Anne Nieminen

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja