Olet täällä

Kylmyys lannisti kahukärpäset

Kahukärpäsiä on tänä syksynä esiintynyt syysviljoilla monin paikoin hyvinkin runsaasti. Aikuinen kahukärpänen on kiiltävän musta 2-3 mm:n pituinen. Toukka on pieni ja väriltään valkoinen. Munista kehittyneet toukat tunkeutuvat oraiden tyveen ja vioittavat niitä. Torjunta kohdistetaan aikuisiin lentäviin kahukärpäsiin oraiden olleessa 1-4 -lehtiasteella.

Kauhukärpästen lento ja muninta loppuu kun vuorokauden keskilämpötila laskee alle + 10 astetta. Nyt tapahtunut nopea suursäätilan muutos kylmäksi pohjoisvirtauksesi tarkoittaa kahukärpäsongelman päättymistä.

Janakkalassa elokuun 23. päivänä kylvetty Evolo- ruis on virittäytynyt kuukaudessa hyvään kasvuun. Aikaisesta kylvöstä johtuen kahukärpäsiä esiintyi runsaasti ja niitä on pitänyt torjua kahteen otteeseen.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä