11.01.17

Eläinmääräilmoitus vuodelta 2016 tehtävä 15.2. mennessä

Ilmoituksen voi tehdä Vipussa.

Monen tuen saanti vaatii eläinmäärän ilmoittamista. Viljelijät voivat nyt ilmoittaa hallinnassaan olleiden eläinten määrät vuonna 2016 Vipu-palvelussa. Tämä koskee siipikarjan, hevosten ja ponien määriä sekä eläinten hyvinvointikorvaukseen sitoutuneiden maatilojen osalta myös sikojen määriä. Ilmoitus on tehtävä 15.2. mennessä.

Maatilan on tehtävä ilmoitus, jos se haluaa käyttää eläinmääriä luonnonhaittakorvauksen kotieläinkorotuksen, sika- ja siipikarjatalouden tuen tai luonnonmukaisen tuotannon kotieläinkorotuksen eläintiheyslaskennassa. Jos tilan eläintiheys täyttyy nautojen, lampaiden, vuohien ja sikojen määrillä, eläinmääräilmoitusta ei tarvitse tehdä, koska hallinto saa tiedot eläimistä suoraan eläinrekistereistä.

Eläinten hyvinvointikorvausta sioista tai siipikarjasta hakeneiden tulee tehdä eläinmääräilmoitus joka tapauksessa, koska korvauksen määrä lasketaan ilmoitetun eläinmäärän perusteella.

Maaseutuvirasto suosittelee eläinmääräilmoituksen tekemistä viljelijöiden verkkoasiointipalvelu Vipussa. Ilmoituksen voi tarvittaessa tehdä myös paperilomakkeilla. Lomakkeet löytyvät osoitteesta www.suomi.fi.

Lähde: Mavi

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja