Olet täällä

Maatilan turvallisuuskilpailu käy jo - Ilmoittaudu mukaan nyt

Maatalouden työturvallisuus on vuosi vuodelta parantunut, mutta edelleen joka toinen viljelijä kokee tapaturmariskin vähintään kohtalaiseksi, 15 prosenttia melko suureksi ja kaksi prosenttia erittäin suureksi. Moni asian tiedostanut viljelijä onkin jo lähtenyt kartoittamaan tilansa työturvallisuuden ongelmakohtia ja kehittänyt omalle tilalleen toimivia, työturvallisuutta parantavia ratkaisuja tai peräti uusia keksintöjä.

Käytännön Maamies -lehti järjestää yhteistyössä Maatalousyrittäjien eläkelaitoksen (Mela), LähiTapiolan ja Työterveyslaitoksen (TTL) kanssa nyt toista kertaa Maatilan turvallisuuskilpailun. Kilpailussa etsitään viljelijöiden omia oivalluksia työturvallisuuden parantamiseksi, jotta ne eivät jäisi hyödyntämään vain yhtä tilaa. Hyvät oivallukset kannattaa jakaa, jolloin kaikki muutkin niistä hyötyvät. 

Kilpailuun voi osallistua hyvin erilaisilla ehdotuksilla. Kyseessä voi olla uusi idea, työmenetelmä, suojarakenne, laite tai kone tai olemassa olevan koneen varustaminen entistä turvallisemmaksi. Ehdotusten tavoitteena voi olla mm. vahinkojen tai tapaturmien ennaltaehkäisy, työn rasittavuuden tai erilaisten altistusten (pölyt, kemikaalit, melu ym.) vähentäminen jne.

Kilpailu on jo käynnissä - Ilmoittautuminen on alkanut

Maatilan Turvallisuuskilpailu on siis jo käynnissä. Kilpailun säännöt löytyvät täältä.

Varsinainen kilpailuun ilmoittautuminen alkaa 6.10.2016 ja päättyy 31.12. 2016. Ilmoittautuminen suositellaan tehtäväksi tällä ilmoittautumislomakkeella, mutta sen voi tehdä myös muulla hyväksyttävällä tavalla.

 

Kilpailun järjestävät:

Edellisen kilpailun kaksi parasta ehdotusta:

Edellisen Maatilan turvallisuuskilpailun voitto saavutettiin perusteellisesti kunnostetulla ja monipuolisesti turvavarustellulla perävaunulla.(Kuva: KM-lehti) Toiseksi vuonna 2014 sijoituttiin pienkuormaimeen kehitetyllä pihdillä, joka mahdollistaa painavien renkaiden asennuksen turvallisesti. (Kuva: KM-lehti)

 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä