15.02.13

LähiTapiola tulevan kesän Farmari-näyttelyn pääyhteistyökumppani

Farmari-näyttelyn sloganina on tänä vuonna ”Tarjolla asiaa ja elämyksiä”. LähiTapiola-ryhmä on Farmari-näyttelyn yksi pääyhteistyökumppaneista. Näyttely pidetään Seinäjoella 3.-6.7. Näyttelyn johtajan, Antti Siljamäen mukaan tämän vuoden pääyhteistyökumppanit edustavat maan parhainta alallaan.Muut pääyhteistyökumppanit ovat: Altia – Suomen suurin ohrankäyttäjä, Atria – Suomen suurin naudanlihan hankkija, Maaseudun Tulevaisuus – maa- ja elintarviketeollisuuden pää-äänitorvi, Seinäjoen kaupunki – elintarvike-Suomen pääkaupunki ja Valio - Suomen suurin meijeri.

Farmari-näyttelyn sloganina on tänä vuonna ”Tarjolla asiaa ja elämyksiä”. LähiTapiola-ryhmä on Farmari-näyttelyn yksi pääyhteistyökumppaneista. Näyttely pidetään Seinäjoella 3.-6.7. Näyttelyn johtajan, Antti Siljamäen mukaan tämän vuoden pääyhteistyökumppanit edustavat maan parhainta alallaan.

Muut pääyhteistyökumppanit ovat: Altia – Suomen suurin ohrankäyttäjä, Atria – Suomen suurin naudanlihan hankkija, Maaseudun Tulevaisuus – maa- ja elintarviketeollisuuden pää-äänitorvi, Seinäjoen kaupunki – elintarvike-Suomen pääkaupunki ja Valio - Suomen suurin meijeri.

- LähiTapiolahan on ylipäätään vahinkovakuuttamisen markkinajohtaja Suomessa, mutta erityisesti maatilojen vakuuttajana olemme erittäin vahva toimija Suomessa 71 prosentin markkinaosuudella. Tulevana kesänä Farmari-näyttely on vahvimmalla maatila-alueellamme. Siksi on luonnollista, että olemme mukana pääyhteistyökumppanina myös Farmari-näyttelyssä, kertoo markkinointipäällikkö Pirjo Ristola.

Suomen vanhin traktori täyttää 100 vuotta – esillä näyttelyosastollamme

ProAgria Etelä-Pohjanmaan juhliessa Farmarissa 150 vuottaan myös LähiTapiola haluaa tuoda näyttelyssä esille suomalaista maataloushistoriaa. LähiTapiola tukee maatalousteknologista kulttuuritekoa, jolla Suomen vanhin traktori ennallistetaan käyntikuntoon. Tämä ensikäynnistys tapahtuu osastollamme Seinäjoen Farmari-näyttelyssä (tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin).

Ensimmäiset yritykset saada toimiva traktori Suomeen tehtiin 1900-luvun ensimmäisen vuosikymmenen lopussa. Nämä tuodut traktorit osoittautuivat epäonnistuneiksi hankinnoiksi, eikä niistä ole jäänyt mitään tunnistettavia jälkiä Suomen kamaralle. Ensimmäiset toimivat traktorit olivat 1910-luvun alussa tuodut ruotsalaiset Avance-moottoriaurat. Näitä traktoreita tuotiin 1913 Suomeen ainakin seuraavat kolme kappaletta:

  • Lohjalle Paloniemen ja Laakspohjan kartanoon
  • Viipuriin Suur-Merijoen kartanoon
  • Eurajoelle Vuojoen kartanoon

Kaksi ensiksi mainittua ovat kadonneet jäljettömiin. Kolmas, Eurajoelle Vuojoen kartanoon hankittu Avance-moottoriaura on nykyään Pöytyällä Jokihaaran talossa maanviljelijä Antti Pihan hallussa. Hän on nyt asiantuntijoiden sekä LähiTapiolan ja Konevestin tuella kunnostuttamassa Suomen vanhinta traktoria käyntikuntoon. Tämä traktori tuodaan Farmari-näyttelyyn LähiTapiolan osastolle ja traktori on tarkoitus käynnistää näyttelyssä joka päivä.

Asiakastilaisuus lauantaina 6.7.2013

LähiTapiola järjestää näyttelyn yhteydessä lauantaina 6.7. myös asiakkailleen kutsuvierastilaisuuden. Tilaisuudessa on tarjolla sekä asiaa että viihdettä. LähiTapiolan ajankohtaisten asioiden lisäksi tilaisuudessa kuullaan Elonkerjuu-yhtyettä.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja