Olet täällä

OP-Pohjola ja Suomen 4H yhteistyössä nuorten työllistämiseksi

Suomen 4H-liitto ja OP-Pohjola ovat tehneet yhteistyösopimuksen edistääkseen nuorten työllistymistä. OP-Pohjola tukee vuosina 2013-2015 4H-yhdistysten järjestämiä Ajokortti työelämään -kursseja, joilla nuoret oppivat työnhakua ja työelämän pelisääntöjä.

Ajokortti työelämään on Suomen 4H:n kehittämä kurssi, joka on suunnattu yli 13-vuotiaille nuorille, joilla ei ole vielä kokemusta työelämästä. Kurssi antaa nuorelle perustiedot työnhausta ja työelämän pelisäännöistä. Se antaa myös näkemyksen siitä, mitä työnantajat odottavat uusilta, nuorilta työntekijöiltä sekä työkaluja ihmissuhdetaitoihin ja asiakaspalveluun. Kurssin on käynyt valtakunnallisesti jo yli 20 000 nuorta.

- OP-Pohjola haluaa 4H-yhteistyön kautta tukea nuorten aktiivista otetta työnhakuun ja oman talouden hallintaan sekä antaa eväitä taloudelliselle menestymiselle. Ajokortti työelämään –kurssilla osuuspankit opastavat nuoria oman talouden hallinnassa ja kertovat pankista työpaikkana, kertoo markkinointijohtaja Heli Jimenez OP-Pohjolasta.

Pyhäselän 4H-yhdistys Joensuussa järjesti Ajokortti työelämään -kurssin osuuspankin tukemana helmikuun alussa. Nuoret ovat motivoituneita osallistumaan kurssille, koska työnhakuun tarvitaan neuvoja ja vinkkejä.

– Kurssilla käsitellään esimerkiksi sitä, kuinka työhaastattelussa käyttäydytään ja millaista on hyvä asiakaspalvelu, Pirjo Poutanen, 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja ja kurssin ohjaaja, kertoo.

Lisätietoja kurssista www.4h.fi/tyo tai kysy oman paikkakuntasi 4H-yhdistyksestä tai osuuspankista.

Samankaltaista sisältöä