Olet täällä

TerveysHelppi 0206 1000 auttaa LähiTapiolan asiakkaat nopeasti oikeaan hoitoon

LähiTapiola luo uuden toimintamallin, joka lyhentää terveyspalveluiden hoitoketjuja ja muuttaa vakuutusyhtiön roolia

LähiTapiola luo täysin uudenlaisen toimintamallin vapaaehtoiseen henkilövakuuttamiseen.  Yhtenä toiminnan päämääränä on terveyspalveluiden hoitoketjujen lyhentäminen. Tällä tarkoitetaan sitä, että asiakkaat pystytään ohjamaan mahdollisimman nopeasti oikeaan hoitoon sekä tarvittaessa kuntoutukseen.

Hoitoketjua lyhennetään ohjaamalla asiakkaat oikeaan hoitoon uuden TerveysHelppi-nimisen puhelinpalvelun avulla. Uusi malli otetaan käyttöön vaiheittain eri puolella Suomea. Uudistus muuttaa vakuutusyhtiön roolia vakuutuskorvausten maksajasta hoitoketjun nopeuttajaksi ja asiakkaiden ’Helpiksi’.

TerveysHelppi-pilotissa tarkoituksena on muuttaa alan perinteistä toimintatapaa. Päämääränä on se, että sairastuessaan asiakas ottaa ensin yhteyttä TerveysHelppi-puhelinpalveluun, josta asiakas ohjataan oikeaan hoitoon.

”Tavoitteena on auttaa entistä paremmin asiakkaitamme muuttamalla rooliamme. Aiemmin vakuutusyhtiön toiminta rajoittui vain sairauden tai tapaturman jälkeisen korvausprosessin hoitamiseen.  Asiakkaamme sairastuessa hän otti itse yhteyttä lääkäriin, ja lääkärissäkäynnin jälkeen hän haki vakuutusyhtiöltä korvauksia”, johtaja Veli-Matti Qvintus LähiTapiolasta kertoo.
 
TerveysHelpin tarkoituksena on terveyspalveluiden hoitoketjujen lyhentäminen. LähiTapiola ei rakenna omaa sairaalaa, vaan hoidon nopeuttaminen perustuu LähiTapiolan asiantuntemukseen sekä yhteistyöhön eturivin hoitolaitosten kanssa.

LähiTapiolalla on paljon tilastotietoa siitä, miten kauan asiakkaiden parantumiseen kuluu aikaa erilaisten operaatioiden jälkeen. Esimerkiksi olkapääleikkauksesta toipumiseen vaikuttavat mm. hoitoon pääsyn nopeus, hoitolaitos sekä hyvin hoidettu kuntoutus.

”Yhdessä hyvien hoitolaitoskumppaneiden kanssa voimme löytää asiakkaalle oikean terveydenhoidon ammattilaisen ja pystymme ohjaamaan asiakkaan nopeasti hoitoon – tämä taas tarkoittaa sitä, että asiakas saa heti tarvitsemaansa apua ja paranee nopeammin”, johtaja Veli-Matti Qvintus LähiTapiolasta kertoo.

Henkilövakuuttamiseen liittyviä korvauksia maksetaan vuosittain useita satoja miljoonia euroa. ”Tämä on toimintaa, jossa kaikki voittavat – asiakkaamme saa parempaa palvelua sekä hyötyy itse esimerkiksi ansionmenetysten minimoinnin kautta, työnantaja muuan muassa sijaisjärjestelyjen vähentymisenä, LähiTapiola korvauskustannusten alentumisena ja yhteiskunta verotulojen myötä”, Qvintus muistuttaa.


TerveysHelppi ohjaa asiakkaat oikeaan hoitoon

Kun asiakas soittaa TerveysHelppiin, numerossa vastaava ammattilainen kuuntelee asiakkaan tilanteen. Puhelun aikana hoitaja arvioi ja neuvoo asiakasta mm. hoidontarpeen suhteen sekä arvioi alustavasti asiakkaan vakuutuksen korvattavuutta kyseisessä tilanteessa. Lisäksi hän neuvoo asiakkaalle sopivan hoitolaitoksen ja varaa hänelle ajan.
 
"Joskus hoitaja voi myös arvioida tilanteen kiireettömäksi ja tällöin asiakas voikin itse päättää jäädä odottamaan rauhassa esimerkiksi flunssan paranemista saatuaan TerveysHelpistä tarvittavat hoito-ohjeet”, kertoo palvelujohtaja Raija Nikander.

”TerveysHelpissä puheluihin vastaavat terveydenhuollon ammattilaiset, eli sairaanhoitajat ja laajan kokemuksen omaavat lähihoitajat. Mikäli konsultaatioihin tarvitaan apua, heidän tukenaan on päivystävä lääkäri. Terveydenhuollon ammattilaisten tukena ovat myös korvausammattilaiset, joilta he saavat tarvittavaa tukea aina palvelun aukioloaikana”, Nikander jatkaa. 

TerveysHelpin palvelun tuottaa LähiTapiolalle Pihlajalinna-konserniin kuuluva Dextra.

Pilotti on osa LähiTapiolan terveys- ja hyvinvointistrategian toteuttamista. LähiTapiola aloittaa TerveysHelppi-nimisen palvelun pilotin helmikuun alussa kolmen LähiTapiolan alueyhtiön alueella.

Palvelu otetaan käyttöön vaiheittain.  Nyt se aloitetaan pääkaupunkiseudulla, Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa, joissa palvelua testataan 3.2.2014–30.6.2014.
 
Pilottiin kuuluvat ne asiakkaat pilottialueilla, joilla on lapsivakuutus, lapsi- tai aikuisturva sekä Omavara-vakuutus.

TerveysHelpin numero on 0206 1000.

Lue lisää aiheesta lähitapiola.fi/terveyshelppi

 

Samankaltaista sisältöä