05.02.14

Talletuksella tuottoa eurooppalaisista kulutustuoteyhtiöistä

LähiTapiola-ryhmään kuuluva LähiTapiola Pankki toi markkinoille 27.1.2014 uuden sijoitustalletuksen, joka sijoittaa neljään suureen kansainväliseen yritykseen. Osakekorin yritykset ovat Volkswagen, Koninklijke Philips, Nestle ja Heineken.

LähiTapiola-ryhmään kuuluva LähiTapiola Pankki toi markkinoille 27.1.2014 uuden sijoitustalletuksen, joka sijoittaa neljään suureen kansainväliseen yritykseen. Osakekorin yritykset ovat Volkswagen, Koninklijke Philips, Nestle ja Heineken.


Sijoitustalletus on turvallinen tapa säästää ja hyötyä osakemarkkinoiden mahdollisesta noususta ilman riskiä pääoman menettämisestä. Yhtiöt, joihin sijoitustalletus sijoittaa, ovat LähiTapiola Pankin sijoitustutkimuksen valitsemia ja niiden näkymät ovat sijoitustutkimuksen mukaan pidemmällä aikavälillä houkuttelevat.

”Euroopan taloudessa on alkanut näkyä valoa tunnelin päässä ja eurooppalaisten kuluttajien tunnelmat ovat parantuneet viime kesästä alkaen. Kuluttajien luottamuksen palautuminen edeltää yleensä yksityisen kulutuksen kasvua. Tämän vuoksi sijoitustalletukseen valitut eurooppalaiset kulutustuoteyhtiöt ovat nyt mielenkiintoisia. Valikoitujen kulutusyhtiöiden liiketoiminta on globaalia, mutta Eurooppa on yhtiöiden päämarkkinoita”, LähiTapiola Pankin analyytikko Aaron Kaartinen kertoo.

Yhtiöt osakekorissa:

Volkswagen on saksalainen ajoneuvojen valmistaja. Yhtiön henkilöautoja myydään Volkswagenin, Audin, Seatin, Skodan sekä Lamborghinin tuotemerkeillä. Yhtiö toimii globaalisti, mutta päämarkkinat ovat Euroopassa.

Koninklijke Philips valmistaa terveydenhuollon laitteita, kodinkoneita, kulutuselektroniikkaa sekä valaisimia. Yhtiö toimii globaalisti päämarkkinoiden ollessa USA ja Eurooppa.

Nestle on sveitsiläinen globaalisti toimiva elintarvike- ja virvoitusjuomayhtiö. Yhtiöllä on erittäin tunnettuja tuotemerkkejä mm. kahveissa, suklaissa ja maitotuotteissa.

Heineken on hollantilainen panimo- ja virvoitusjuomayhtiö, joka toimii kansainvälisesti useilla tunnetuilla tuotemerkeillä. Yhtiön päämarkkinat ovat Keski-Euroopassa.

Sijoitustalletuksesta mahdollista saada määräaikaistalletusta parempaa tuottoa

Kaksivuotinen sijoitustalletus Eurooppa Kulutus 1/2014 on määräaikaistalletus, jolle maksetaan vuotuista takuukorkoa 0,1 prosenttia ja lisäkorkoa, mikäli ehdot toteutuvat. Mahdollisen lisäkoron lopullinen prosentti vahvistuu 6.3.2014, alustava mahdollinen lisäkorko on 4,0 prosenttia.

LähiTapiola Pankki maksaa kahden vuoden määräaikaiselle 1 000 euron talletukselle vuotuista talletuskorkoa 0,871 prosenttia (tilanne 17.1.2014). Sen sijaan kahden vuoden mittaiselle sijoitustalletukselle maksettava vuotuinen talletuskorko on 2,1 prosenttia, jos odotettu lisäkorko toteutuu. Lisäkorko maksetaan, mikäli osakekorin kaikkien neljän osakkeen arvot ovat määrittelypäivänä 19.2.2016. samalla tasolla tai korkeammalla kuin lähtöpäivänä 6.3.2014.

Talletuksen myyntiaika on 27.1.–3.3.2014. Talletuksen pääoma ja takuukorko kuuluvat Suomen talletussuojan piiriin. Talletuksen lisäkorko ei kuulu talletussuojan piiriin. Vähimmäistalletus on 1 000 euroa.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja