Olet täällä

LähiTapiola sai fuusion loppuun tehtyään mittavat liiketoimintasiirrot eri puolille Suomea

Tapiolan ja Lähivakuutuksen fuusiosta tuli kuluneeksi 7.2.2014 kaksi vuotta. Takana on yksi alan suurimmista fuusioista.  LähiTapiola aloitti virallisesti toimintansa vuoden 2013 alussa ja fuusio valmistui lopullisesti, kun alueyhtiöihin siirrettiin yli 6 miljoonaa vapaaehtoista vahinkovakuutussopimusta ja 630 miljoonaa pääomia.Samalla LähiTapiola vahinkovakuutusyhtiöstä siirtyi 457 työntekijää alueyhtiöiden palvelukseen. Nyt LähiTapiola-ryhmä toimii siinä muodossa kuin Tapiolan ja Lähivakuutuksen fuusiota koskevassa perustamissopimuksessa on tarkoitettu.


Tapiolan ja Lähivakuutuksen yhdistymisen tavoitteena oli tuoda palvelut mahdollisimman lähelle asiakkaita. Tämän vuoksi LähiTapiolaan on perustettu 19 keskinäistä alueyhtiötä sekä pääkaupunkiseudulla alueyhtiön tapaan toimivan LähiTapiola Pääkaupunkiseudun.


Alueyhtiöt saivat lopullisen muotonsa, kun vuodenvaihteen 2013–2014 liiketoimintasiirroissa alueyhtiöihin siirrettiin henkilöasiakkaiden sekä pienten ja keskisuurten alle 50 henkilön yritysten asiakkuudet, heidän vapaaehtoiset vahinkovakuutussopimuksensa, asiakkaiden vakuutusmaksutuotot sekä pääomat.

Siirto oli mittava, sillä LähiTapiolan alueyhtiöihin siirtyi vakuutusmaksutuottoa noin 328 miljoonaa euroa ja pääomia 630 miljoonaa euroa. Tämän lisäksi alueyhtiöille siirrettiin yli 6 miljoonaa vapaaehtoista vahinkovakuutussopimusta.


Mittava fuusio on päässyt myös dokumenttiin


LähiTapiolan tarinasta on tehty dokumentti, jossa kerrotaan LähiTapiolan pitkästä historiasta, mutta ohjelmassa paljastetaan tietoja myös viimeisimmästä fuusiosta. Filmin on tuottanut LähiTapiolan toimeksiannosta Franck Media.

LähiTapiola-filmi sai valtakunnallisen ensi-iltansa MTV-kanavalla sunnuntaina 9.2.2014 klo 14.20. Ohjelma on katsottavissa esityksen jälkeen myös MTV:n www.mtvkatsomo.fi-sivustolla 60 päivän ajan. ”Alun perin dokumentista piti tulla pelkästään LähiTapiolan tarina, mutta Frank Median osaamisella siitä tuli myös kertomus vakuuttamisesta Suomessa ja keskinäisten yhtiöiden roolista tämän toimialan rakentajana ”, viestintäjohtaja Jyrki Antikainen sanoo.


Fuusio vaati paljon ICT-kehitystä


Vuodenvaihteen liiketoimintasiirroissa alueyhtiöihin siirrettiin yli 6 miljoonaa vapaaehtoista vahinkovakuutussopimusta. Tämä vaati runsaasti kulissien takaista työtä.

Yhdistymiseen eteen on tehty töitä noin 50 projektissa, ja niissä on työskennellyt useita satoja ihmisiä. Projektien tavoitteena on ollut liiketoimintasiirtojen onnistuminen sekä se, että LähiTapiola toimii fuusiossa sovitulla tavalla.  ”Tämä on yksi alan mittavimmista fuusioista.  Tämä on ollut kaikilta todellinen voimannäyte”, fuusiohanketta johtanut Petri Pitkänen kertoo.

Koska sekä Tapiolalla että Lähivakuutuksella on ollut käytössään erilaiset järjestelmät, LähiTapiolassa on tehty fuusion seurauksena paljon ICT-järjestelmäkehitystä. Näin aiempaa suuremman vakuutus- ja finanssitalon tietojärjestelmät on saatu toimimaan tehokkaasti. Järjestelmien yhtenäistäminen pienentää kuluja ja parantaa asiakaspalvelua.

Vaikka vuoden aikana on jouduttu tekemään paljon sisäistä työtä, koko ajan on kiinnitetty erityistä huomiota siihen, että asiakkaita on palveltu vähintään yhtä hyvin kuin aiemminkin. Tästä kertoo muun muassa se, että  vakuutusyhtiövertailu EPSI Rating nosti LähiTapiolan kärkisijoille useissa kategorioissa. Henkilöasiakkaiden palvelun laadussa olimme kaikkein paras, yrittäjäasiakkaamme ovat toimialan uskollisimpia ja suuret yritykset pitivät tuotteitamme ja palveluitamme toimialan parhaina.

Vuonna 2014 lanseerataan monia  asiakkaille näkyviä asioita, kuten strateginen yhteistyö S-ryhmän kanssa, uudet tuotteet ja esimerkiksi uudet verkkosivut.

Samankaltaista sisältöä