11.02.14

Nuoret harjoittelevat pelastamaan itsensä ja muut

Nou Hätä! –kampanjassa kiinnitetään huomio tänä vuonna poistumisteihin. Bongaa EXIT -slogan kehottaa etsimään kaksi tietä turvaan. Kahdeksasluokkalaisille suunnatun Nou Hätä! -pelastustaitokampanjan teemana on tänä vuonna poistumisturvallisuus. LähiTapiola on kampanjan yritysyhteistyökumppani.

Nou Hätä! –kampanjassa kiinnitetään huomio tänä vuonna poistumisteihin. Bongaa EXIT -slogan kehottaa etsimään kaksi tietä turvaan. Kahdeksasluokkalaisille suunnatun Nou Hätä! -pelastustaitokampanjan teemana on tänä vuonna poistumisturvallisuus. LähiTapiola on kampanjan yritysyhteistyökumppani.


Toisinaan tiedotusvälineet kertovat hyvin traagisistakin onnettomuuksista, joita on tapahtunut nuorten keskuudessa. Todellisessa hädässä on elintärkeää säilyttää malttinsa ja toimia oikein. Nou Hätä! -kampanjan tarkoituksena on, että yläkouluikäiset kiinnostuvat ehkäisemään onnettomuuksia sekä osaavat ja uskaltavat toimia onnettomuustilanteessa.

Missä tahansa ihminen liikkuu tai oleskelee, hänen on aina hyvä tietää hätätilanteen varalta ainakin kaksi tietä ulos. Ostoskeskukset, nuorisotilat, elokuvateatterit, koulu ja muut ympäristöt ovat usein hämmästyttävän sokkeloisia – varsinkin hädän hetkellä. Uloskäyntien löytämistä helpottaa, jos muistaa silmäillä poistumisreittien merkkejä.

Vuosittaisen Nou Hätä! -kampanjan teemana on tänä vuonna poistumisturvallisuus. Bongaa EXIT -teemaan kahdeksasluokkalaisia johdattelevat kampanjan opetusmateriaalit, sosiaalisen median kanavat sekä Bongaa EXIT -nettipeli, joka avataan tänään, valtakunnallisena 112-päivänä. Peli on ladattavissa Google Playstä ja App Storesta sekä pelattavissa Facebookissa.

- Poistumistiet ovat tärkeä osa paloturvallisuutta. Jokaisen tulisi esimerkiksi kouluun tai elokuviin mennessään etsiä varmuuden vuoksi kaksi poistumistietä. Kun savu täyttää tilan, vihreän valon löytäminen voi olla vaikeata. On hyvä tietää, että sisääntulo ei ole ainoa väylä ulos vaan aina löytyy toinenkin tie turvaan. Poistumistiet tulee pitää vapaina, muistuttaa riskipäällikkö Jouni Sorvari LähiTapiolasta.

Nou Hätä! -kampanjaan odotetaan jälleen lähes 40000 osallistujaa yli 400 koulusta. Kampanja järjestetään kahdeksannentoista kerran ja se on tavoittanut jo puoli miljoonaa nuorta.

Opetuksen lisäksi kahdeksasluokkalaiset voivat osallistua Nou Hätä! -kilpailuihin. Alkukarsintojen ja aluekilpailujen parhaat pääsevät toukokuussa kamppailemaan koko Suomen Nou Hätä! -mestaruudesta loppukilpailuun Pelastusopistolle Kuopioon. Voittajajoukkue palkitaan LähiTapiolan 2000 euron pelastustaitopalkinnolla.

Kampanjan järjestävät pelastuslaitokset ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK yhteistyössä sisäasiainministeriön, Opetushallituksen, Pelastusopiston, pelastusliittojen ja Suomen Palopäällystöliiton kanssa. Kampanjan rahoittaa Palosuojelurahasto. Yritysyhteistyökumppanina on vakuutusyhtiö LähiTapiola.

Lisätietoja:
www.nouhata.fi

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja