21.03.14

Moottorikelkkailu jäällä on urheilua omalla hengellä

Tänä vuonna on ollut useita läheltä piti tilanteita jäällä liikuttaessa. Kaikkia heikoilla jäällä liikkuvia ei ole saatu pelastettua vaan osa on pudonnut jäihin ja hukkunut jäätävään veteen.

Tänä vuonna on ollut useita läheltä piti tilanteita jäällä liikuttaessa. Kaikkia heikoilla jäällä liikkuvia ei ole saatu pelastettua vaan osa on pudonnut jäihin ja hukkunut jäätävään veteen.


Jäät ovat tällä hetkellä vaaralliset heikot. Liikkuminen jalkaisin ja ajoneuvolla vesistöjen jäällä voi olla jopa hengenvaaralista”, varoittaa LähiTapiolasta osastopäällikkö Antti Määttänen.

Liikennevakuutuksesta maksetaan korvausta vuosittain noin 1 200 moottorikelkkavahingosta. Henkilövahingoista saa korvauksia yli 1 000 henkilöä.

Tänä vuonna on hukkunut jo muutama moottorikelkalla ja mönkijällä jäällä liikkunut. Liikennevahinkokeskuksen mukaan viime vuonna kuolemaan johtaneista moottorikelkkaonnettomuuksista viisi sattui jäällä.

”Henkilövahingoista voi saada korvauksen liikennevakuutuksesta”, kertoo Määttänen. Liikennevakuutuslain mukaan henkilövahingon korvausta tulee alentaa tai evätä kokonaan, jos ajoneuvolla on lähdetty erityisen piittaamattomalla tavalla heikoille kevätjäille.

Moottorikelkan korjauskulut voivat jäädä omistajan maksettavaksi, mikäli moottorikelkalla ei ole kaskovakuutusta tai ehtojen mukaan veteen putoamista ei korvata.

Moottorikelkan voi saa vesikylvyn jälkeen vielä toimintakuntoiseksi, mutta kosteus ei ole hyväksi kelkan tekniikalle, ja edessä voi olla runsaastikin kuivatustöitä. Nelitahtikelkat ovat uimisen suhteen perinteisiä kaksitahtisia kelkkoja vaativampia uimisen jälkeistentoimenpiteiden osalta. Sähkölaitteissa voi pitkienkin aikojen jälkeen ilmetä kosteudesta alkaneita vaurioita.

Kelkan nostaminen vedestä voi myös aiheuttaa kelkalle vaurioita, joiden korjaaminen saattaa olla kallista.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja