Olet täällä

LähiTapiola uudisti liikenneturvallisuuden valistuksen Youtube-aikaan

LähiTapiola on tuottanut sarjan Youtube-videotietoiskuja, jotka herättelevät autoilijoita pohtimaan liikenneturvallisuutta. Videotietoiskuihin valitaan arkisia liikennetilanteita, joissa onnettomuuksia tapahtuu eniten. Videot sopivat kaikille autoilijoille omaksi valmennusohjelmaksi tai osaksi muuta koulutusta.

Noin minuutin mittaisten videoiden aiheina ovat muiden muassa vilkun käyttö, turvaväli, äänimerkin käyttö, varautuminen toisten virheisiin sekä oikean asenteen merkitys liikenteessä. Uusimman videotietoiskun aiheena on riittävän välimatkan pitäminen toiseen autoilijaan.

”Taajamissa ja kaupunkien sisääntuloväylien varrella peräänajokolarit ovat valitettavan yleisiä. Myös esimerkiksi parkkipaikkakolareitten määrä on kasvanut valtavasti viime vuosina. Näihin molempiin tilanteisiin olemme tehneet videotietoiskut ”, LähiTapiolan liikenneturvallisuuspäällikkö Markus Nieminen kertoo.

Suosituimpia videoita on katsottu jo yli 10 000 kertaa ja niihin on kertynyt paljon kommentteja ja keskustelua. 

Uusia näkökulmia myös kokeneelle autoilijalle

Liikenneturvallisuuden videotietoiskut sopivat kaikille autoilijoille omaksi valmennusohjelmaksi tai osaksi muuta koulutusta. Yrityksissä ohjelmasarjaa voi hyödyntää osana työturvallisuustoimia. Videotietoiskuja voi käyttää myös autokoulujen opetusmateriaalina.

Videotietoiskut tarjoavat uusia näkökulmia ja vinkkejä myös kokeneelle autoilijalle.  Monen videon tausta-ajatuksena on, että taitava kuljettaja pystyy omalla toiminnallaan vaikuttamaan myös muiden tienkäyttäjien toimintaan.

Videoiden herättelevä tyyli pistää pohtimaan omaa liikennekäyttäytymistä. Vinkeissä on esitelty toimintatapoja, jotka eivät ole itsestään selviä kaikille autoilijoille. Esimerkiksi äänimerkkiä saa ja pitää käyttää vaaran välttämiseen. Takaa päin tulevan törmäyksen voi estää kiihdyttämällä alta pois sinne, missä on tilaa.

”Suomalaiset autoilijat ajavat hyvin, mutta ovat välillä liian itsekkäitä ja pitävät omista oikeuksistaan liian tiukasti kiinni. Suomalainen haluaa tyypillisesti olla näkymätön, mutta liikenteessä on parempi, että jokainen näkee toisensa. Tilanteen niin vaatiessa olemassaolostaan voi ilmoittaa äänimerkillä. Vastaavasti äänimerkin voi kuitata ystävällisesti käden heilautuksella. Tällaista liikenteen sosiaalista pelisilmää me jäyhät suomalaiset tarvitsemme”, Markus Nieminen sanoo.

Myös autokoulujen käyttöön

LähiTapiolan videotietoiskut sopivat myös autokoulujen käyttöön. Esimerkiksi  Kuopion Ajokouluttajat Oy on liittänyt ne oppituntimateriaaleihinsa. ”Videot havainnollistavat hyvin vastuullisen kuljettajan toimintaa liikenteessä ja toimivat keskustelun herättäjinä ja herättävät oppilaat miettimään omaa vastuutaan liikenneturvallisuudesta”, toimitusjohtaja Sami Torvinen sanoo.  

Kaikki videotietoiskut löytyvät osoitteesta http://omatalous.lahitapiola.fi/liikenne sekä Youtubesta.

Samankaltaista sisältöä