Olet täällä

Sijoitustalletus Saksa 2/2014 myyntiin

LähiTapiola-ryhmään kuuluva LähiTapiola Pankki toi markkinoille 31.3. uuden sijoitustalletuksen, joka sijoittaa neljään saksalaiseen yritykseen. Osakekorin yritykset ovat Volkswagen, E.ON SE, Deutsche Telekom ja Adidas.

 
Sijoitustalletus on turvallinen tapa säästää ja hyötyä osakemarkkinoiden mahdollisesta noususta ilman riskiä pääoman menettämisestä. Yhtiöt, joihin sijoitustalletus sijoittaa, ovat LähiTapiola Pankin sijoitustutkimuksen valitsemia ja niiden näkymät ovat sijoitustutkimuksen mukaan pidemmällä aikavälillä houkuttelevat.

”Saksa on toiminut euroalueen talousveturina finanssikriisin jälkeen ja maan kilpailukyky on säilynyt edelleen erittäin vahvana. Saksassa toimivat yhtiöt ovat hyötyneet maan tiukasta palkkapolitiikasta ja pystyvät tarjoamaan kilpailukykyisiä tuotteita globaalisti. Euroalueen tilanteen parantuminen on parantanut myös maan tärkeimpien vientimarkkinoiden tulevaisuuden näkymiä”, kertoo LähiTapiola Pankin analyytikko Aaron Kaartinen.

Yhtiöt osakekorissa

  • Volkswagen on maailman suurimpia ajoneuvojen valmistajia. Yhtiön henkilöautoja myydään Volkswagenin, Audin, Seatin, Skodan sekä Lamborghinin tuotemerkeillä. Yhtiö toimii globaalisti, mutta päämarkkinat ovat Euroopassa.
  • E.ON SE on yksi Euroopan suurimmista sähkö- ja energiayhtiöistä. Se toimii sekä voiman- että kaasun tuotannossa. Yhtiö tuottaa energiaa lähes kaikilla energialähteillä sekä toimii sähkönjakelussa.
  • Deutsche Telekom kuuluu Euroopan suurimpiin teleoperaattoreihin ja sen päämarkkinat ovat Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Yhtiön tuotteita ovat perinteiset operaattoripalvelut, mukaan lukien kiinteät linjat, kännykkäliittymät, kiinteät internet-yhteydet sekä yritysten systeemiratkaisut.
  • Adidas on maailman johtavia urheiluvaatteiden ja -välineiden valmistajia. Adidas toimii globaalisti ja liiketoiminnan markkinat ovat jakautuneet melko tasaisesti Länsi-Euroopan, Pohjois-Amerikan, Aasian ja muiden talouksien välillä.

Sijoitustalletus mahdollistaa määräaikaistalletusta paremman tuoton

Kaksivuotinen sijoitustalletus Saksa 2/2014 on määräaikaistalletus, jolle maksetaan vuotuista takuukorkoa 0,1 prosenttia ja lisäkorkoa, mikäli ehdot toteutuvat. Mahdollisen lisäkoron lopullinen prosentti vahvistuu 30.4.2014, alustava mahdollinen lisäkorko on 4,5 prosenttia.

LähiTapiola Pankki maksaa kahden vuoden määräaikaiselle 1 000 euron talletukselle vuotuista talletuskorkoa 0,948 prosenttia (tilanne 26.3.2014). Sen sijaan kahden vuoden mittaiselle sijoitustalletukselle maksettava vuotuinen talletuskorko on 2,6 prosenttia, mikäli odotettu lisäkorko toteutuu. Lisäkorko maksetaan jos osakekorin kaikkien neljän osakkeen arvot ovat määrittelypäivänä 14.4.2016 samalla tai korkeammalla tasolla kuin lähtöpäivänä 30.4.2014.
 
Talletuksen myyntiaika on 31.3.–25.4.2014. Talletuksen pääoma ja takuukorko kuuluvat Suomen talletussuojan piiriin. Talletuksen lisäkorko ei kuulu talletussuojan piiriin. Vähimmäistalletus on 1 000 euroa.

Samankaltaista sisältöä