30.12.15

LähiTapiolan maatila-asiakkaat luottavat markkinajohtajaan

LähiTapiola on maatilojen päävakuutusyhtiönä edelleen ylivoimainen markkinajohtaja.

LähiTapiola on maatilojen päävakuutusyhtiönä edelleen ylivoimainen markkinajohtaja. TNS Gallupin Maanviljelijöiden pankki- ja vakuutustutkimuksen mukaan LähiTapiolan markkinaosuus on 68 prosenttia. Edellisvuodesta markkinaosuudet eivät ole muuttuneet.

Maatilojen pääasiallinen vakuutusyhtiö 1995-2015
Nykyinen vakuutusyhtiö, pääasiallinen (vain yksi)

Aktiivitilat luottavat LähiTapiolaan

”LähiTapiolan osuus päävakuuttajana kasvaa tilakoon kasvaessa, ollen kaikkein vahvin suurimmilla eli yli 75 peltohehtaarin maatiloilla, 72 prosenttia. Vastaavasti alle 15 hehtaarin maatiloilla LähiTapiolan markkinaosuus on ”vain” 61 %. Tuotantosuunnittain LähiTapiolan markkinaosuus on paras erikoiskasvi-, viljantuotanto- ja nautatiloilla, liiketoimintapäällikkö Juha Helander LähiTapiolasta kertoo.

Kakkosvakuutusyhtiöiden käyttö on lisääntynyt

Vaikka vakuutusyhtiöt puhuvat vakuutusten keskittämisestä yhteen yhtiöön ja luovat sitä tukevia etujärjestelmiä, on niin sanottujen kakkosyhtiöiden käyttö lisääntynyt selvästi edellisestä vuodesta. Kun vuoden 2014 lopulla toisenkin vakuutusyhtiön nimesi 40 % maatiloista, nimesi vuotta myöhemmin jo 57 % toisen käyttämänsä vakuutusyhtiön.

”Pääsyy tähän kehitykseen lienee etujärjestelmissä, joissa edun saamiseksi asiakasta ohjataan pankki- ja vakuutusasiakkuuden keskittämiseen. Asiakas reagoikin usein sillä, että hajottaa keskitettyjä vakuutuksia vain sen verran, minkä edun saaminen edellyttää, Helander arvioi.

Paikallista asiantuntijaa arvostetaan

Samassa TNS-Gallupin maatila-asiakkaiden pankki- ja vakuutustutkimuksessa selvitettiin myös asiakkaiden tyytyväisyyttä eri toimijoihin. Vakuutusyhtiöistä LähiTapiola sai parhaat arvosanat. Kouluarvosanoilla arvioituna LähiTapiolan keskiarvo oli 8,06. Arvosana oli selvästi korkeampi kuin seuraavaksi parhaalla vakuutusyhtiöllä. Kiitettävän eli 10 tai 9 antoi LähiTapiolalle 39 prosenttia vastaajista.

”Maanviljelijän työssä on tärkeää tietää, että paikalliset olosuhteet tunteva tuttu maatilavakuuttamisen ja riskinhallinnan osaaja on helposti tavoitettavissa. LähiTapiolan 20 alueyhtiötä takaavat jatkossakin paikallisen palvelun asiakkaillemme”, Helander lupaa.

Lisätietoja:

Juha Helander
liiketoimintapäällikkö, LähiTapiola
p. 040 722 6195

Tietoja tutkimuksesta:

TNS Gallupin tekemään maatilojen vakuutus- ja pankkitutkimukseen vastasi 987 aktiivimaanviljelijää loka-marraskuussa 2015. Tutkimusaineisto painotettiin kuvaamaan Suomen maatilarakennetta tukialueen, tilojen peltoalan sekä tuotantosuunnan mukaan. Tutkimus tehtiin kirje- ja nettikyselynä. Virhemarginaali on kaikkien vastaajien osalta noin +/-3 % -yksikköä.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja