20.05.16

Investointitukien rahoittamiseksi 47 miljoonan lisäpotti

Maa- ja metsätalousministeriö (MMM) tiedottaa, että investointitukia on haettu tänä vuonna vilkkaasti. Hakemuksia on jätetty alkuvuodesta lähes 1 400 ja investointeja tehdään koko maassa

Maa- ja metsätalousministeriö (MMM) tiedottaa, että investointitukia on haettu tänä vuonna vilkkaasti.

Hakemuksia on jätetty alkuvuodesta lähes 1 400 ja investointeja tehdään koko maassa. Haetuista avustuksista hieman yli puolet kohdistuvat lypsy- ja nautakarjatalouden investointiavustuksiin ja kolmannes salaojahakemuksiin.

MMM:n mukaan investointitukien rahoittamiseksi rakennusavustuksiin ollaan suuntaamassa noin 47 miljoonan euron lisäpotti, jotta kaikkiin hyviksi arvioituihin hankkeisiin saataisiin myönteinen rahoituspäätös.

Maatalouden investoinnit vaikuttavat merkittävästi maaseudun elinvoimaisuuteen ja työllisyyteen. Maatalouden investoinneilla ja investointituella edistetään myös eläinten hyvinvointia, ympäristön tilaa sekä parannetaan työolosuhteita. Myös elintarvikkeiden jalostussektori hyötyy investoinneista, kun tuotantorakenne parane, kustannukset pienenevät ja uuden teknologian käyttö mahdollistuu.

Lähde: MMM

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja