Olet täällä

Uuden tietokoneen käyttöönoton helppous

Kun on aika hankkia uusi tietokone vanhan ja hitaaksi tulleen koneen korvaajaksi, niin varmasti moni meistä aloittaa etsimällä edullisinta tietokonetta. Tämä on varsin normaali ja perusteltukin lähestymistapa, mutta tällä taktiikalla saatat myös pettyä pahemman kerran kun saat koneen käyttöösi.

Vaikka aluksi kone saattaa tuntua nopeammalta ja tähän on monta syytä. Uudessa koneessa on nopea SSD asema, sinne asennetut ohjelmat ja apuohjelmat eivät ole vielä täyttäneet koneen muistikapasiteettia. Myös ”vanhat” ohjelmat tuntuvat nopeammilta, sillä ne on tehty käyttämään edellisen sukupolven teknologiaa.

Mutta entäpä uudet ohjelmat jotka ovat tulossa vaikkapa vain vuoden sisällä uuden koneen hankinnasta? Riittääkö teho vielä silloin, vai onko taas uuden koneen osto edessä? Tämä asia kannattaa pitää mielessä, sillä tässä vaiheessa muutaman sadan euron lisäys koneen hintaan saattaa säästää sinulta ensi vuonna 500€. Kannattaa myös muistaa että liian tehokas kone on samalla tavalla rahan haaskausta kun tehoton, pois lukien ajatus siitä, että hermot eivät mene liian tehokasta konetta käyttäessä kuten on tapana liian hitaan koneen kanssa tuskaillessa.

Mitä sitten pitäisi ottaa huomioon ostopäätöstä tehdessä?

Ensin tulee tietää mihin konetta tullaan käyttämään. Nykyaikaan toimistosovellukset toimivat pilvessä, joten koneen omaa laskentatehoa tarvitaan aika minimaalisesti. Jos tietokonetta käytetään lisäksi satunnaiseen nettisurffailuun verkkopankin lisäksi, on perusteltua valita hintaluokan alapäässä oleva tietokone. Tällöin kyseessä voisi olla vaikka i3-suoritin, 4Gb muistia ja 128GB SSD asema. SSD nostaa hieman hintaa, mutta on paljon nopeampi ja luotettavampi kun perinteinen mekaaninen kovalevy.

Mikäli kone on koko perheen käytössä eli lapset pelaavat ja käyttävät konetta, niin vaatimukset ovat jo aivan erilaiset. Silloin tarvitaan jo enemmän prosessoritehoa, esim. i5-suoritin, 8Gb muistia sekä mielellään erillinen näytönohjain sekä isompi SSD asema.

Perusohjelmistot ovat hyvin pitkälti samat käyttötarkoituksesta riippumatta, virustorjunta ja varmuuskopiointi ohjelmisto listan etunenässä. Toimistokäytössä suosittelemme Office365 ohjelma, joka kattaa kaikki perustoiminnot joita konttorissa tarvitaan.

Uuden tietokoneen käyttöönotto

Kun olet saanut pähkäiltyä mihin tarkoitukseen konetta oikein käytät ja olet saanut koneen kotiisi, alkaa seuraava työvaihe, jonka parissa saattaa vierähtää helposti yksi kokonainen työpäivä. Tämä on uuden tietokoneen käyttöönotto.

Uusi koneesi saapuu ns. tehdasasetuksilla eli siinä on rehellisesti sanottuna käyttöjärjestelmän luuranko sisällä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kone alkaa lataamaan käyttöjärjestelmän tämän hetkistä, viimeisintä saatavilla olevaa versiota. Tai yleensä viimeisintä edellistä versiota jotta voi asentaa uusimmat versiot koneelle. Tämä prosessin kesto riippuu myös tietysti myös paljon oman internetyhteyden nopeudesta, sillä nämä päivityspaketit ovat yleensä todella suuria. Kun käyttöjärjestelmä on päivitetty, pääset virustorjunnan kimppuun joka vie taas oman aikansa asennuksineen ja tarkastuksineen. Seuraavaksi varmuuskopiointiohjelmat ja, noh.. ymmärrät varmaan että aikaa kuluu kuin samalla voisit tehdä jotain hyödyllistä.

Ostaessasi tietokoneesi J4B:ltä voit ostaa meiltä koneesi valmiiksi asennettuna, haluamallasi ohjelmistoilla varustettuna. Mikäli päätät päivittää vaikkapa koko toimisto ympäristön, esim. tulostimen, lisänäytöt ja verkkoratkaisut, voimme asentaa ja testata koko paketin. Näin saat uudet laitteesi käyttöön heti ja ne todella ovat käyttökuntoon asennettuna. Sinun tarvitsee vain kytkeä tarvittavat kaapelit ja aloittaa käyttö. Me olemme testanneet ja asentaneet kaikki valmiiksi.

Jos tarvitset apua koneen valinnassa, niin ota yhteyttä myyntiimme joko sähköpostilla myynti@j4b.fi tai soittamalla 029-70 70770.

Autamme mielellämme!

Kommentit

Samankaltaista sisältöä