Olet täällä

Kaipaako radiopuhelimesi päivitystä? Onko sinulla tarvetta saada kädet vapaaksi?

AINA PTT Voice Responder on toisen sukupolven Bluetooth hands free lisälaite. Laite voidaan kytkeä Bluetooth:in välityksellä vaikkapa älypuhelimeen. Laitteella on mahdollista ohjata älypuhelimessa toimivaa push-to-talk sovellusta, puheluja tai vaikka kuunnella musiikkia. Laite on suunniteltu, testattu ja valmistettu Suomessa.

Push-to-talk (PTT) perusperiaate on tuttu perinteisistä radiopuhelimista, kun painiketta painettaessa voidaan puhua, muuten kuunnellaan. Se missä nykyiset PTT sovellukset eroavat radiopuhelimista on se, että siinä voidaan käyttää yhteyden muodostukseen vaikkapa älypuhelinta, jossa on PTT sovellus. Näin on käyttöä mahdollista saada paljon monipuolisemmaksi, kuin mitä pelkällä radiopuhelimella. Sovelluksen kautta voidaan olla yhteydessä vaikka toiselle puolen maapalloa, eli radiopuhelimen kantama ei ole enää rajoitteena. Myös muita toiminteita kuten paikannus ja hätäpainike voidaan aktivoida PTT sovelluksen2 kautta. Koska Suomessa nykyiset mobiiliverkot (3G, 4G/LTE ja WiFi/WLAN) omaavat hyvän maantieteellisen peiton, joten yhteys pysyy yllä monissa tilanteissa ja paikoissa. Erilaisia PTT sovelluksia on ominaisuuksiltaan ja kustannuksiltaan monia. On ilmaisia, sekä maksullisia jotka skaalautuvat moniin satoihin yhtäaikaisiin käyttäjiin saakka.

AINA PTT Voice Responder on suunniteltu niin, että sitä käytettäessä voidaan unohtaa puhelin ja sijoittaa se suojatumpaan paikkaa. Voice Responder:issa on tarvittavat painikkeet, kuten kaksi PTT-, hätä-, monitoimi- ja kaksi ohjelmoitavaa painiketta. AINA:n laitteessa on otettu huomioon vaihtelevat käyttöolosuhteet ja se myös kestää ne. Voice Responder on Suomessa testattu ja hyväksytty ulkopuolisten testauslaboratorioiden toimesta.

AINA PTT Voice Responder on:

 • Roiskeveden kestävä sekä pölytiivis ja testattu IP65 luokituksen mukaan.
 • Jopa 2m pudotuksen toimintakykyisenä kestävä.
 • MIL-STD-810G vaatimukset täyttävä mm. seuraavien testien osalta
  • Korkea ja matala lämpötila
  • Lämpötilashokki
  • Korkea ilmanala
  • Suolasumu
  • Auringon säteilyn kesto
  • Kuljetus
  • Kemikaalien kesto (esimerkiksi polttoaineet).

AINA:n tavoite PTT Voice Responder:in kanssa on ollut, että se on käytettävä ja se toimii myös hyvinkin vaativissakin olosuhteissa. Tästä kertoo esimerkiksi panostus äänen laatuun, laite on äänekäs ja silti äänen laatu on pidetty optimaalisena. Laitteessa on myös kohinan, kaiun ja tuulimelun vaimennus, jotka osaltaan parantavat toimintakykyä eri tilanteissa. Myös akun kesto on mitoitettu niin että se riittää jopa yhden vuorokauden ajaksi, jolloin ei tarvitse pelätä laitteen sammumista kesken töiden tai harrastusten.

AINA PTT Voice Responder toimii Bluetooth:in välityksellä ja tuettuja ovat mm. Android, iOS ja Windows pohjaiset älypuhelimet. Voice Responder voi toimia myös muissa ympäristöissä Bluetooth:in avulla, mutta osa toiminnoista ei välttämättä toimi halutulla tavalla. Älypuhelimeen yhdistämisen jälkeen voidaan ladata sovelluskaupasta PTT sovellus tai käyttää Voice Responder:ia suoraan hands free laitteena esimerkiksi puheluissa ja musiikin kuuntelussa. PTT sovelluksia löytyy useisiin eri käyttöympäristöihin ja esimerkiksi Zello löytyy kaikkiin kolmeen älypuhelimien käyttöjärjestelmään, niin maksullisena kuin ilmaisena. Maksulliset ESChat ja Talk-IP löytyvät esimerkiksi Androidille, ja nämä maksulliset PTT sovellukset mahdollistavat mm. paremman käyttäjien hallinnan ja seurannan. Ne soveltuvat paremmin ammattikäyttöön hallittavuutensa puolesta. Kun PTT sovellus on asennuttu puhelimeen ja otettu käyttöön, voi puhelimen käytännössä laittaa suojaan ja käyttää sovellusta Voice Responder:in kautta kuten perinteistä radiopuhelinta. Paina vain PTT painiketta ja puhu.

AINA PPT Voice Responder soveltuu niin ammatti kuin yksityiskäyttöön. Se toimii PTT sovelluksen kanssa kuin radiopuhelin. Sitä voi käyttää hands free puheluihin, joko yksin tai kokouksissa. Voit käyttää sitä musiikin kuunteluun hetkissä, jolloin kaipaat rentoutusta. Vain mielikuvitus on rajana, laite toimii niin sateessa kuin pakkasessa. Koneen hytissä meluisessa ympäristössä tai metsällä oltaessa. Voit keskittyä siihen mihin on tarve ja anna AINA PTT Voice Responder:in hoitaa yhteytesi muihin.

 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä