Olet täällä

Tulostaminen kotona ja toimistoissa – Näin valitset sopivan tulostimen

Toimistoon tai kotiin tulostinta valittaessa yleisimmin esiin tulevat kysymykset ovat; mustavalko- vai väritulostin? Entä onko laite mustesuihku- vai lasertulostin? Nämä peruskysymykset ovat toki hyvä ottaa selville, mutta mitä muuta pitäisi ottaa huomioon laitetta ostaessa?

Mustesuihku- vai lasertulostin?

Useasti lasertulostin ostetaan jos tulostetaan paljon tai tulostaminen on todella satunnaista. Laser-laitteen muste ei kuivu sillä se on kasetissa jauheena ja näin ollen säilyy käyttökelpoisena todella pitkään. Etuna voidaan pitää myös tulostusnopeutta laitteen lämpenemisen jälkeen. Mustesuihkutulostimista monilla on käsitys, että musteet kuivuvat nopeasti ja tulostusmäärät ovat pieniä verrattuna lasertulostimeen.
Nykyään kuitenkin mustesuihkutulostaminen on muuttunut huomattavasti ja kustannukset ovat jopa laseria edullisempia. Pienten toimistojenkin käyttöön soveltuu mustesuihkutulostin loistavasti, laitteita kun on nykyään myös tehty toimistokäyttöön joissa sisäiset komponentit ovat käyttöä kestäviä ja tulostusmäärät panosta kohden ovat suuria.

Pelkkä tulostin vai monitoimilaite?

Tulostimien muita ominaisuuksia on myös hyvä miettiä laitteen ostoa suunnitellessa. Onko laite tarkoitus kytkeä verkkoon? Tarvitaanko langatonta tulostusominaisuutta? Entä mobiilitulostus? Mikäli tulostin on tarkoitus kytkeä verkkoon, on laitteessa suositeltavaa olla RJ-45 – liitäntä verkkokaapelia varten. Myös WLAN-ominaisuus on hyödyllinen, mikäli ei haluta kytkeä laitteita kaapelilla kiinni. On kuitenkin hyvä huomioida, että tulostimen langaton signaali ei välttämättä riitä kattamaan kaikkia tiloja joista on tarve tulostaa. Tällöin taas kaapeliliitäntämahdollisuus on hyvä laitteessa olla. On myös hyvä miettiä onko laite vain tulostamista varten vai tarvitaanko kopiointiominaisuutta tai skanneria? Tai onko vielä tarve faxille? Näissä tilanteissa on hyvä kääntyä katsomaan monitoimilaitteita, joita on saatavilla niin laser- kuin mustesuihkuversiona. Monitoimilaitteissa on myös skannaus- ja kopiointitoiminnot joka voivat olla monessa tilanteessa todella hyödyllisiä. Esimerkiksi dokumenttien, laskujen yms. skannaus tulostimella pdf-tiedostoksi ja lähettäminen eteenpäin sähköpostilla on erittäin kätevä ominaisuus.

Mustavalko- vai väritulostin?

Harkitsemisen arvoinen asia on myös valitaanko mustavalko- vai väritulostin. Jos tulostaminen on pelkästään tekstiä niin mustavalkotulostin ajaa asiansa oikein hyvin.  Mutta jos joskus on tarve tulostaa kuvia tai vaikkapa yrityksen logo johonkin dokumenttiin niin väritulostin on hyvä olla toimistossa tai kotona. Värillisellä logolla tulosteessa saa aikaan ammattimaisemman tuloksen ja koko tuloste näyttää uskottavammalta. Myös kotikäytössä väritulostin on hyödyksi vaikkapa valokuvien tulostamisessa. Hintaero mustavalkotulostimen ja väritulostimen välillä on todella pieni. Musteita toki on useampi väritulostimissa.

Valitse laite tulostusmäärien mukaan

Laite on hyvä mitoittaa tulostustarpeen mukaan. Pieni, kevyeen kotikäyttöön suunniteltu tulostin ei vain kestä toimistokäytössä jos tulostetaan satoja sivuja kuukaudessa. Myös tulostuskustannukset ovat todella korkeat koska tulostusmäärät kotikäyttöön tarkoitetuilla mustepanoksilla ei päästä suuriin tulostusmääriin. On myös turhaa ostaa isoa ja kallista tulostuskeskusta mikäli tulosteita otetaan vain joitakin kymmeniä kappaleita kuukaudessa.

Verkkokaupastamme löytyy ratkaisu useimpiin tarpeisiin ja myös isompiin tarpeisiin kauttamme saadaan myös laitteet ja tarvikkeet. Myös tulostuspalveluratkaisuista voi kysyä meiltä sähköpostitse myynti@j4b.fi.

Otsikko: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä