06.03.18

”Tilusjärjestely on satsaus tulevaisuuteen” – katso Maanmittauslaitoksen video

Tilusjärjestelyn avulla korjataan ajan kuluessa pirstoutunut kiinteistörakenne vastaamaan nykyajan tarpeita. Maanmittauslaitoksella on myös uusi maatilalähtöinen tilusjärjestely, joka on perinteistä tilusjärjestelyä nopeampi, joustavampi ja ketterämpi.

Suomen maaseudulla peltojen ja metsien tilusrakenne on usein pientä ja pirstoutunutta. Tilusjärjestelyllä voidaan korjata pirstoutunutta kiinteistörakennetta vastaamaan nykyajan tarpeita, Maanmittauslaitos uutisoi.

Maanmittaustoimituksena tehtävässä tilusjärjestelyssä peltolohkoja kerätään yhteen ja vaihdetaan lähemmäs viljelijän talouskeskusta. Näin turha traktoriliikenne vähenee, mikä säästää sekä lompakkoa että ympäristöä.

Video tilusjärjestelystä maanviljelijöiden kertomana

Maanmittauslaitos on julkaissut tilusjärjestelyistä videon, jossa pääsee kuulemaan ja näkemään aitoja tarinoita muun muassa tilusjärjestelyn läpikäyneiltä maanviljelijöiltä.

Uusi maatilalähtöinen tilusjärjestely mahdollistaa keskittymisen vain osaan peltolohkoista

”Maanmittauslaitos kehittää jatkuvasti tilusjärjestelyä monipuolisemmaksi ja nopeammaksi työvälineeksi. Uuden tyyppisiä maatilalähtöisiä hankkeita on käynnissä eri puolilla Suomea”, Maanmittauslaitoksen tilusjärjestelyjohtaja Timo Potka kertoo tiedotteessa.

Uusi maatilalähtöinen tilusjärjestely on perinteistä tilusjärjestelyä nopeampi, joustavampi ja ketterämpi. Siinä keskitytään vain niihin peltolohkoihin, joiden järjestelystä viljelijät ovat kiinnostuneet.

Lähde: Maanmittauslaitos

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja