05.06.18

Aloitustuen käytännöt muuttuivat

Lainsäädännön muuttamisen myötä tuen hakeminen on myös mahdollista 24 kuukauden sisällä tilanpidon aloittamisen jälkeen.

Aloitustukea voidaan myöntää tilanpidon aloittamiseen alle 41-vuotiaalle yrittäjälle, joka ensimmäistä kertaa ryhtyy tilanpidosta vastaavaksi elinkeinoharjoittajaksi. Lainsäädännön muuttamisen myötä tuen hakeminen on mahdollista 24 kuukauden sisällä tilanpidon aloittamisesta, Maa- ja metsätalousministeriö tiedottaa.

Aloitustukea on tällä EU-ohjelmakaudella tullut hakea ennen tilanpidon aloittamista. Lainsäädännön muutosta sovelletaan vuoden 2018 alusta lähtien tapahtuneisiin tilanpidon aloittamisiin.

"Tukihakemus kannattaa edelleen jättää etukäteen aina, kun se on mahdollista", maatalousylitarkastaja Sanna Koivumäki maa- ja metsätalousministeriöstä huomauttaa. "Ja erityisen tärkeää on muistaa, että luopumistukea tulee edelleen hakea etukäteen ennen lopullista luopumista."

Rakennetukilainsäädännön muutos astuu voimaan 5.6. Uusi käytäntö on mahdollinen koska EU-asetukset muuttuivat. Muutoksen taustalla on hakijan etu erilaisissa tilan sukupolvenvaihdokseen liittyvissä tilanteissa. Aloitustuen hakemisen joustavoittaminen tukee säädösten sujuvoittamista koskevan hallituksen kärkihankeen toteuttamista.

Aloitustukea haetaan paikalliselta elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta (ELY-keskus).

Lähde: Maa- ja metsätalousministeriö

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja