27.08.18

Palkanmaksajan on tulevaisuudessa ilmoitettava palkanmaksutiedot tulorekisteriin

Kansallinen tulorekisteri otetaan käyttöön 1.1.2019. Tulorekisteri on sähköinen tietokanta ansio-, eläke- ja etuustiedoille. Vuodenvaihteen jälkeen työnantaja ilmoittaa tiedot vain yhden kerran tulorekisteriin, josta tulorekisterin tiedon käyttäjät hakevat tarvitsemansa tiedot.

Kansallinen tulorekisteri otetaan käyttöön 1.1.2019. Tulorekisteri on sähköinen tietokanta ansio-, eläke- ja etuustiedoille.

Vuodenvaihteen jälkeen työnantaja ilmoittaa tiedot vain yhden kerran tulorekisteriin, josta tulorekisterin tiedon käyttäjät hakevat tarvitsemansa tiedot. Tulorekisterin tietoja käyttävät 1.1.2019 lähtien Verohallinto, Kela, Työttömyysvakuutusrahasto (TVR), Työeläkelaitokset ja ETK.

Jos olet työnantaja, eli maksat palkkaa työntekijälle tai perheenjäsenelle, tai jos yrityksesi maksaa palkkaa sinulle, tulee sinun jatkossa ilmoittaa palkanmaksutiedot tulorekisteriin viimeistään viidentenä päivänä maksupäivän jälkeen, Mela muistuttaa.

Tämän syksyn aikana voit tehdä tarvittavat valtuutukset tulorekisterin käyttöön ennen tulorekisterin käyttöönottoa. Valtuutus tulee antaa henkilölle, joka ilmoittaa palkanmaksun tulorekisteriin työnantajan puolesta. Jos palkanmaksuasi hoitaa tilitoimisto tai kirjanpitäjä, muista sopia hyvissä ajoin yhteistyöstänne.

Lisätietoa valtuutuksesta

Lisätietoja tulorekisteristä: tulorekisteri.fi ja tela.fi/tulorekisteri

Lähteet: Tulorekisteri ja Mela

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja