Olet täällä

Veroilmoituksen määräpäivä 2.4. lähestyy

Nyt on ensimmäistä kertaa mahdollista hoitaa maatalouden ja elinkeinotoiminnan veroilmoitus sekä henkilökohtainen veroilmoitus OmaVerossa.

Maataloudenharjoittajan ja elinkeinotoiminnan veroilmoitus tulee jättää viimeistään 2.4.2019. Myös henkilökohtainen esitäytetty veroilmoitus tulee tarkistaa ja täydentää viimeistään 2.4. Muista tarkistaa, että siinä on huomioitu ilmoittamasi maa- ja metsätalouden tiedot.

Jos ilmoitat paperilla, huomioi nämä asiat

Paperilla ilmoittaessa lomakkeet tulee palauttaa oikeaan osoitteeseen ajoissa. Palautusosoite löytyy lomakkeen etusivulta tai lomakkeet voi jättää myös verotoimistoon.

Postin kulkuun kannattaa varata aikaa, sillä veroilmoituksen täytyy olla perillä Verohallinnossa viimeistään määräpäivänä. Veroilmoituksen myöhästymisestä voi seurata myöhästymismaksu.

Valtaosa esitäytetyistä henkilökohtaisista veroilmoituksista postitetaan huhtikuussa

Palkan- ja eläkkeensaajat saavat esitäytetyn veroilmoituksen huhtikuussa. Myös pelkästään metsätaloutta harjoittavat saavat veroilmoituksensa samassa ryhmässä.

Esitäytetyn veroilmoituksen tiedot tulee tarkistaa ja täydentää tarvittaessa joko OmaVerossa tai veroilmoitukseen merkityillä paperilomakkeilla. Korjatun veroilmoituksen määräpäivä on joko 7.5., 14.5. tai 21.5. Määräpäivän näkee omasta esitäytetystä veroilmoituksesta ja OmaVerosta.

Apua asiointiin

Ohjeita maatalousyrittäjän veroilmoituksen tekemiseen vero.fi:stä.

Verkkoseminaari Maatalousyrittäjän ja metsänomistajan veroinfo YouTubessa. Verkkoseminaarissa neuvotaan myös, miten ilmoitetaan tiedot OmaVerossa.

Verohallinnolta voi kysyä neuvoa chatissa tunnistautuneena OmaVerossa. Chat-ikkuna löytyy sivun oikeasta alalaidasta.

OmaVero-ohjeet.

 

Lähde: Verohallinto

Otsikko: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä