06.11.19

Ympäristökorvauksen ja eläinten hyvinvointikorvauksen ennakot maksuun marraskuussa

Ruokavirasto maksaa marraskuussa maatiloille keväällä 2019 haettujen ympäristökorvausten ja eläinten hyvinvointikorvausten ennakot. Ympäristökorvausta maksetaan sitoumusten ja sopimusten perusteella yhteensä noin 200 miljoonaa euroa. Eläintiloille maksettavien eläinten hyvinvointikorvausten ennakoiden kokonaissumma on noin 33 miljoonaa euroa.

Ruokavirasto maksaa marraskuussa maatiloille keväällä 2019 haettujen ympäristökorvausten ja eläinten hyvinvointikorvausten ennakot, Ruokavirasto tiedottaa. Ympäristökorvausta maksetaan sitoumusten ja sopimusten perusteella yhteensä noin 200 miljoonaa euroa. Eläintiloille maksettavien eläinten hyvinvointikorvausten ennakoiden kokonaissumma on noin 33 miljoonaa euroa.

Marraskuun ensimmäinen maksupäivä on 14.11., jolloin maksuun tulevat ympäristösopimusten, alkuperäiskasvien ylläpitosopimusten ja edellisten ohjelmakausien erityisympäristötukisopimusten perusteella maksettavat korvaukset. Ympäristösopimusten perusteella maksetaan ennakko, joka on noin 85 prosenttia korvauksesta. Alkuperäiskasvien ylläpitosopimusten ja erityisympäristötukien perusteella maksettavat korvaukset tulevat maksuun kokonaan.

Ympäristösitoumusten perusteella maksettavien ennakoiden maksaminen alkaa 21.11. Ennakon osuus on noin 85 prosenttia korvauksen kokonaismäärästä.

Myös eläinten hyvinvointikorvauksen ennakot tulevat maksuun 21.11. alkaen. Sika- ja siipikarjatiloille maksetaan puolet vuoden 2019 korvauksesta sen eläinmäärän perusteella, jonka maatila ilmoitti tammikuussa hakiessaan korvausta. Nauta-, lammas- ja vuohitilat saavat korvauksen 1.1. ja 30.6. väliseltä ajalta eläinrekistereihin kertyneiden eläinyksikköjen perusteella.

Marraskuun aikana maksetaan lisäksi metsämarjojen ja -sienten varastointituki.

Viljelijät saavat maksuja tileilleen ensimmäisestä maksupäivästä lähtien sitä mukaa, kun kunnat ja ELY-keskukset hyväksyvät maksuaineistoja. Maatilalleen maksetut tuet viljelijät voivat tarkistaa Vipu-palvelusta.

Tavoitteellinen maksuaikataulu, syksy 2019

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja