Olet täällä

Onko sinulla vielä Windows 7 -käyttöjärjestelmä - Päivitä se jo uudempaan

Windows 7 -käyttöjärjestelmä on edelleen suosittu ohjelmisto maa- ja metsätalousyrittäjen sekä myös muiden kuluttajakäyttäjien keskuudessa. Kyseinen versio on kuitenkin tullut tiensä päähän, sillä Microsoftin tarjomat ohjelmistopäivitykset päättyivät kuluttajakäyttäjien osalta eilen.

Käytännössä tuen päättyminen tarkoittaa, että Microsoft ei enää tarjoa käyttäjille teknistä tukea eikä tietoturvapäivityksiä. Käyttäjien kannaltahan nämä päivitykset ovat oleellisen tärkeitä, sillä muutoin käyttäjä ja hänen koneensa ovat alttiita esimerkiksi tietoturvahyökkäyksille. Samassa yhteydessä osa Windows 7:n ohjelmista lakkaa toimimasta, esimerkiksi Windows Media Centerin ohjelmaopaspalvelu sekä tietyt pelit.

Päivitä Windows 10-versioon - tavalla tai toisella

Teknisesti Windows 7 -käyttöjärjestelmä edelleen toimii, mutta Microsoft suosittelee ehdottomasti sen päivittämistä uusimpaan Windows 10-versioon. Windows 10:n maksuton päivitystarjous päättyi jo vuonna 2016, mutta jos lataukseen oikeuttavat Windows-lisenssin koodit ovat vielä tallella, niitä kannattaa kokeilla. Käytännössä päivittäminen uusimpaan Windows-versioon onnistuu hankkimalla Microsoftilta päivitysversion (maksullinen) lisenssi ja Microsoftin tukisivulla olevia ohjeita käyttäen ladata päivityksessä tarvittava päivitystyökalu. Näillä sivuilla kerrotaan mm. myös päivitettävän tietokoneen järjestelmävaatimukset.

Vaihtoehtona on hankkia uusi tietokone, jolloin kaikelta päivitystyötä vältytään, sillä niissä on Windows 10-versio jo valmiina. 

Lisätietoja Windows 7-käyttöjärjestelmän tuen päättymisestä löytyy esimerkiksi Microsoftin -nettisivulta (suomenkieliset).

 

Lähteet: Yrittajat.fi-,  is.fi- ja Microsoft.com- nettisivut

Kommentit

Samankaltaista sisältöä