26.05.20

Maataloustukien asiakirjat voi nyt vastaanottaa sähköisesti

Jatkossa kaikki maataloustukien asiakirjat voi vastaanottaa sähköisesti suoraan viestilaatikkoon, jota ylläpitää Suomi.fi-verkkopalvelu.

Ruokavirasto on aloittanut Suomi.fi-viestien käytön maataloustukiin liittyvissä postituksissa. Palvelun avulla viljelijät voivat jatkossa vastaanottaa asiakirjat sähköisesti suoraan Suomi.fi-verkkopalvelun viestilaatikkoon.

Palvelu otetaan käyttöön vaiheittain. Aluksi Suomi.fi-viesteihin saapuvat valvonnan tarkastuskertomukset. Kesästä 2020 alkaen palveluun lähetetään tukipäätökset ja sitoumuspäätökset.

Ruokaviraston tavoitteena on, että vuoden 2020 aikana mahdollisimman suuren osan viljelijätukiin liittyvistä asiakirjoista voi vastaanottaa Suomi.fi-viesteihin. Ajantasainen tilanne palveluun lähetettävistä asiakirjoista kerrotaan ruokavirasto.fi-sivustolla.

Suomi.fi-viesteissä postit on saatavilla ajasta ja paikasta riippumatta turvallisesti kaikilla päätelaitteilla. Viestit säilyvät palvelussa toistaiseksi ja liitteet kolmen vuoden ajan.

Tulevaisuudessa yhä useampi viranomainen lähettää päätökset, ohjeet ja muut tiedonannot kansalaisille Suomi.fi-palveluun. Palvelussa viranomaisviestit ovat keskitetysti yhdessä paikassa, josta ne on helppo löytää. Suomi.fi-verkkopalvelua ylläpitää Digi- ja väestötietovirasto.

Suomi.fi-viestit voi ottaa käyttöön kirjautumalla Suomi.fi-verkkopalveluun ja antamalla viranomaisille luvan sähköiseen viestintään. Muussa tapauksessa posti lähetetään kuten ennenkin.

Näin otat Suomi.fi-viestit käyttöösi:

  • Kirjaudu Suomi.fi-verkkopalveluun pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla osoitteessa suomi.fi
  • Siirry kohtaan "Viestit" sivun yläreunassa olevan valikon kautta. Anna suostumus viestien vastaanottamiseen sähköisesti, ja kirjaa palveluun yhteystiedot, joihin haluat saada tiedon viestin saapumisesta.
  • Halutessasi voit keskeyttää sähköisten viestien vastaanottamisen, jolloin saat viranomaisten yhteydenotot samoin kuin aiemmin.


Lähde: Ruokavirasto

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja