Olet täällä

Kiinteistöveron eräpäivä on tänään 6. elokuuta

1,9 miljoonalla asiakkaalla on tänä vuonna kiinteistöveron ensimmäinen eräpäivä torstaina 6. elokuuta, mahdollisen toisen erän eräpäivä on 6.10. Aikaisempina vuosina eräpäivät olivat kaikilla syyskuussa ja lokakuussa, joten kiinteistövero erääntyy monella nyt yli kuukautta aiemmin. Maksueriä on kaksi silloin, jos kiinteistövero on 170 euroa tai enemmän.

Kiinteistöveroa maksaa elokuun 6. päivä lähes 1,9 miljoonaa henkilöasiakasta. Tämä on peräti noin 90 prosenttia kiinteistöveroa maksavista asiakkaista, joten elokuun alku onkin ylivoimaisesti kiinteistöveron vilkkainta maksuaikaa. Yhteensä kiinteistöveroa erääntyy elokuussa noin 318 miljoonaa euroa.

Ensimmäistä kertaa tänä vuonna kiinteistöveron tiedot saa katsottua Verohallinnon OmaVero-palvelusta. Veron voi nyt myös maksaa OmaVerossa. Maksutiedot löytyvät toki edelleen myös kiinteistöverotuspäätökseltä ja veron voi maksaa verkkopankissa kuten ennenkin. Jos kiinteistöveron maksu myöhästyy, pitää maksaa myös viivästyskorkoa.

Mikä on muuttunut kiinteistöveron maksussa?

  • Kiinteistöveron viitenumerot ja tilinumerot ovat muuttuneet viime vuodesta! Jokaisella kiinteistöverovelvollisella on oma kiinteistöveron viitenumero. Maksa oma osuutesi esimerkiksi yhteisesti omistamasi kiinteistön verosta omalla viitenumerollasi.
  • Kiinteistöverotus valmistuu tänä vuonna ensimmäistä kertaa joustavasti. Se tarkoittaa, että kiinteistöveron eräpäivät ovat asiakaskohtaisia. Kiinteistöveron ensimmäinen eräpäivä on asiakkaasta riippuen aikaisintaan heinäkuussa ja viimeistään joulukuussa. Oman eräpäivän, veron määrän ja maksutiedot näet kiinteistöverotuspäätökseltä ja OmaVerosta.
  • Jos sinä tai puolisosi teitte muutoksia yhdessä omistamanne kiinteistön tietoihin, kiinteistöveron eräpäivät voivat muuttua alkuperäisestä. Myös kiinteistöveron määrä voi kasvaa tai pienentyä.
  • Jos saat elo- tai syyskuussa veronpalautusta, Verohallinto ei käytä sitä 6.8. erääntyvän kiinteistöveron maksuksi. Sinun tulee maksaa kiinteistövero viimeistään eräpäivänä.

Ja mikä on ennallaan?

  • Kiinteistöveron maksaa se, joka omistaa kiinteistön 1.1.2020.
  • Kaikki asiakkaat ovat saaneet kiinteistöverotuspäätöksen maalis-huhtikuussa. Kiinteistöverotuspäätökseltä löydät veron maksamiseen tarvitsemasi tiedot.
  • Voit maksaa kiinteistöveron OmaVeron lisäksi edelleen myös verkkopankissasi. Huolehdi, että käytät tämän vuoden kiinteistöverotuspäätöksellä olevia maksutietoja, koska sekä Verohallinnon tilinumerot että henkilökohtainen kiinteistöveron viitenumerosikin ovat muuttuneet viime vuodesta.
  • Käytä aina sen henkilön kiinteistöveron viitenumeroa, kenen kiinteistöveroa maksat. Esimerkiksi puolison kiinteistövero on maksettava hänen omaa kiinteistöveron viitenumeroaan käyttämällä. Et voi myöskään maksaa yhdessä omistamanne kiinteistön koko kiinteistöveroa käyttämällä vain yhden verovelvollisen viitenumeroa.

Lue lisää, miten maksat kiinteistöveron ja mitä teet, jos myöhästyit kiinteistöveron maksusta

 

Lähde: Verohallinto

Otsikko: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä