Olet täällä

FBI varoittaa kaikkia Windows 7 -käyttöjärjestelmän käytön jatkamisesta

Yhdysvalloissa liittovaltion poliisi FBI varoittaa yksityisen sektorin toimijoita vaaroista, joita Windows 7:n käytön jatkaminen voi aiheuttaa. Microsoftin tuki Windows 7 -käyttöjärjestelmälle loppui tammikuussa 2020.

”FBI on havainnut, että elinkaarensa päähän tulleet käyttöjärjestelmät joutuvat usein kyberrikollisten kohteeksi”, varoitetaan. ”Ajan kuluessa Windows 7 tulee yhä alttiimmaksi hyökkäyksille, kun tietoturvapäivityksiä ei tule ja haavoittuvuuksia puolestaan löydetään lisää.”

FBI myöntää, että käyttöjärjestelmän päivittäminen esimerkiksi Windows 10:een saattaa vaatia investointeja uuteen tietokoneeseen. Poliisi vetoaa kuitenkin siihen, että yritykset tarkastelisivat ”isoa kuvaa” ja näkisivät investointeihin kuluvan rahan pienempänä haittana kuin uhan mahdollisesta kyberhyökkäyksestä.

Varoittavana esimerkkinä FBI nostaa esiin Windows XP:n, jonka tuki päättyi huhtikuussa 2014. Tuen päättymistä seuraavana vuonna merkittävä määrä terveydenhuoltoalan organisaatioita joutui tietomurtojen uhriksi, ZDNet kirjoittaa.

Täysin mahdoton ajatus Windows 7:n käytön jatkaminen ei ole, mutta tällöin on syytä ottaa muutama tärkeä asia huomioon. Mikäli vanhassa käyttöjärjestelmässä pysyttäytyminen ei ole aivan pakollista, tietoturvan kannalta turvallisempaa on päivittää Windows 10:een.

 

Lähde: Mikrobitti

Kommentit

Samankaltaista sisältöä