Olet täällä

Tapaninpäivän myrskyvahinko

Tapahtumakulku

Tapaninpäivän välisenä yönä alkanut poikkeuksellisen kova myrsky iski ankarasti etenkin Länsi-Suomeen.

 

 

 

Vahingon seuraus

Myrsky irrotti perunavarastona ja konehallina käytetyn rakennuksen peltikattoa. Kattopellit lensivät pihamaalle ja läheiselle pellolle aiheuttaen lisävahinkoa mm. pihalla olleeseen kuorma-autoon. Vahingon seurauksena osalle katosta jäi vain aluskate suojaksi.

 

 

Vahingon rajoittaminen ja ennaltaehkäisy

Vahingontarkastaja saapui erittäin nopealla aikataululla vahinkopaikalle. Tehdyn tarkastuksen perusteella todettiin, että aluskatteet olivat jääneet suurimmaksi osaksi paikoilleen ja estäisivät sateen sattuessa mahdolliset kosteusvahingot. Tämä oli onni, sillä myrsky oli iltaan asti niin voimakas, ettei katolle olisi voinut mennä tekemään tilapäiskorjauksia.

 

Miten olisi voinut käydä?

Pahimmassa tapauksessa koko katto olisi voinut irrota ja sen seurauksena sisällä olleet perunat olisivat menneet pilalle. Mahdollisesti myös muulle omaisuudelle olisi voinut aiheutua lisää vahinkoja.

 

 

Korvaus

Viljelijä ilmoitti vahingosta heti tapaninpäivänä aamuyhdeksältä yhteyshenkilölleen Lännen Lähivakuutukseen, jonka kautta tieto vahingosta kulki korvausosastolle. Vahinkotarkastaja kävi puolenpäivän maissa tarkastamassa tilanteen ja antoi ohjeet jatkotoimenpiteille. Samana iltana tehtiin tilaus uusista kattopelleistä ja katto oli korjattu keskiviikko-iltaan mennessä. Korvauksena maksetaan myrskyn aiheuttamat vahingot täysimääräisenä.