Olet täällä

Traktorin törmäys

Korvaus

Törmäyksessä vahingoittunut traktori oli vakuutettu Lähi-Farmiin liitetyllä maataloustraktorivakuutuksen rajoitetulla turvatasolla. Lähivakuutuksen Lähi-Farmi –vakuutuksen rajoitettu turvataso ja maatilavakuutuksen perustaso korvaavat palovahingon lisäksi muun muassa traktorille tieltä suistumisesta, kaatumisesta tai törmäyksestä aiheutuneet vahingot. Myös laaja turvataso olisi korvannut vahingon. Suppea turvataso korvaa lähinnä vain palovahingot eikä kuvattu vahinko olisi kuulunut vakuutusturvan piiriin.

Viikon sisällä vahingosta korvauspäätös oli tehty Lähivakuutuksessa ja traktori toimitettu Virkkalan Konepalveluun korjattavaksi. Vakuutuksen myöntäjä, Lähivakuutusyhdistys Etelä, korvaa traktorin korjauksen. Traktorin omistajalle maksettavaksi vahingosta jää omavastuu, joka oli tässä tapauksessa 300 euroa. Lisäksi omistaja maksaa arvonlisäveron, jonka viljelijä saa vähentää alv-verotuksessa.

<< Ennaltaehkäisy                                                                                    Kuukauden vahinko >>