31.10.07

Ari ja Juha Pylväs ovat Vuoden Nuoret Maaseutuyrittäjät

Pylvään koneaseman omistajat Ari ja Juha Pylväs, Ylivieskasta, voittivat Suomen Nuorkauppakamarit ry:n järjestämän Vuoden Nuori Maaseutuyrittäjä 2007 – kilpailun tänä vuonna. Voittaja on kehittänyt maatalouskoneurakointia hallitusti sekä osallistunut merkittävällä panoksella yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

Pylvään koneaseman omistajat Ari ja Juha Pylväs, Ylivieskasta, voittivat Suomen Nuorkauppakamarit ry:n järjestämän Vuoden Nuori Maaseutuyrittäjä 2007 – kilpailun tänä vuonna. Voittaja on kehittänyt maatalouskoneurakointia hallitusti sekä osallistunut merkittävällä panoksella yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

Kunniamaininta myönnettiin Suomen suurimman lypsykarjatilan omistavalle Sami Mattilalle, Pälkäneelle. Sami Mattila on toteuttanut haaveensa Suomen suurimmasta yksityisestä lypsykarjatilasta ja hänellä on katse suunnattuna tiukasti tulevaisuuteen. Tilalla kiinnitetään huomiota erityisesti karjan hyvinvointiin sekä huomiota saa myös ekologisuus.

Vuodesta 1996 alkaen järjestettyyn Vuoden Nuori Maaseutuyrittäjä kilpailuun osallistui monipuolisesti eri alan maaseutuyrittäjiä.

Vuoden Nuoren Maaseutuyrittäjän valinta tapahtuu kaksivaiheisesti. Ensin käydään aluekilpailut, joista alueraatien valitsemat voittajat jatkavat valtakunnallisen raadin arvioitaviksi.

Valtakunnallisen raadin mukaan Pylvään koneasema Oy yrityksenä on tehokkaasti organisoitu kokonaisuus, jossa on systemaattisesti kehitetty tilan päätuotantosuuntia, sekä verkostoitumalla vähennetty yritykseen kohdistuvia riskejä. Raati kiinnitti huomiota yrityksen ammattimaiseen johtamistapaan, jossa yhdessä ideoidaan uusia toimintamalleja toisen toimiessa idean kritisoijana. Lisäksi yritys on mukana tietoteknisten ratkaisuiden kehittämisessä lumiurakointiin. Yritys on luonut ennakkoluulottomasti kokonaisvaltaisen urakointipalvelun. Yrittäjän yhteiskunnallinen vaikuttaminen on aktiivista, joten voidaan sanoa, että hän on ammattikuntansa esimerkillinen edustaja.

Kuvassa vasemmalta TOYF-voittajat Ari ja Juha Pylväs sekä Sami Mattila

"Voittajan valinta on aina haastava tehtävä. Kilpailu osoittaa maaseutuyrittäjyyden monet kasvot", kertoo projektipäällikkö Jyrki Karvo Suomen Nuorkauppakamareista.

Yrityksen kehittäminen ja ammattikunnan esimerkillinen edustaminen valintakriteereinä

Vuoden Nuoreksi Maaseutuyrittäjäksi valitaan alle 40-vuotias henkilö, joka on toiminut aktiivisesti tilansa tai yrityksensä kehittämiseksi, huomioi ja kehittää toimintaansa ja tuotteidensa laatua määrätietoisesti ja jatkuvasti, on soveltanut toiminnassaan innovatiivisia ratkaisuja, on osallistunut myös ympäröivän yhteiskunnan kehittämiseen sekä edustaa omaa ammattikuntaansa esimerkillisesti.

Valinnan voittajasta vuonna 2007 teki raati, johon kuuluivat puheenjohtajana toimitusjohtaja Erkki Moisander, Lähivakuutus-ryhmä, viestintäpäällikkö Seija Luomanperä, Kemira GrowHow Oyj, toimitusjohtaja Mikko Mäkimattila, Farmit Website Oy sekä kehitysjohtaja Jarmo Kauppinen, Suomen Nuorkauppakamarit ry.

Vuoden Nuori Maaseutuyrittäjä on Suomen Nuorkauppakamarit ry:n palkinto-ohjelma, jonka avulla halutaan korostaa nuorten, alle 40-vuotiaiden maaseutuyrittäjien työpanosta sekä kannustaa heitä kehittämään toimintaansa.

Palkinto-ohjelman tavoitteena on rohkaista maaseudulla toimivia yrittäjiä kohtaamaan tulevaisuuden haasteita sekä herättää ihmisten mielenkiintoa maaseutua ja maaseutuyrittäjyyttä kohtaan. Perinteisen maaseutuyrittäjyyden lisäksi julkisuuteen halutaan tuoda menestyneitä toimintamalleja ja innovatiivisia ratkaisuja, joilla yrityksen elinvoimaisuutta on kehitetty. Kilpailun avulla halutaan kannustaa nuoria yrittäjyyteen ja edistää maaseudun elinvoimaisuutta.

Vuoden Nuori Maaseutuyrittäjä 2007 -kilpailun toteuttamisessa olivat mukana pääyhteistyökumppanina Lähivakuutus sekä Kemira GrowHow Oyj, Farmit Website Oy, LSO, Valtra ja MTK.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja