Olet täällä

Ratkaisevat ensimmäiset kuukaudet – vasikasta satatonnariksi

Ratkaisevat ensimmäiset kuukaudet – vasikasta satatonnariksi

Ensimmäisten elinkuukausien ajan vasikat käyttävät kaiken ravintonsa kasvuun, eivätkä vielä rasvan muodostumiseen. Vasikan geneettinen kasvupotentiaali on paras (1000 g/päivä) alle 3 kuukauden iässä. Tällöin kehittyvät vasikalle tärkeimmät elimet, kuten utarekudos. Ensimmäisen 3 kuukauden hyvä kasvu on tutkimuksissa johtanut korkeampaan ensikko- ja elinikäistuotokseen.

Väkirehu on juoman jälkeen tärkein kasvuun vaikuttava rehu: sen syöntimäärä tulee olla yli 1,5 kg vieroitusvaiheessa. Väkirehu kehittää pötsipapilleja ja parantaa märehtijäksi kehittymistä. Ensirehun tuleekin olla erittäin houkutteleva, mutta myös ravintosisällöltään tuhti.

Uudistunut Primo Starter sisältää nyt enemmän maittavaa soijaa, vehnää ja maissia. Siinä on mukana kaikki vasikoille tarvittavat kivennäis- ja hivenaineet sekä patentoitua Progut® suolistoparannetta. Nirsoille vasikoille Primo Mysli on hyvä vaihtoehto.

Lue lisää Primo-ohjelman vasikan ruokinnan hyvistä käytännöistä.

Tekijä: 

Kommentit