Olet täällä

Viljan laivaukset sujuvat jäätalvesta huolimatta

Tammi- ja helmikuussa pakkaset paukkuivat, mikä on tehnyt jääolosuhteista juuri nyt haasteelliset. Avenan vientilaivaukset ovat kuitenkin sujuneet suunnitelmien mukaan.

Tolkkisten satamassa Porvoon edustalla lastatattiin viime viikolla elintarvikekauraa. Sää- ja jääolosuhteet voivat vaikuttaa merikuljetuksiin, mutta laivaukset Suomesta on saatu hoidettua myös talviaikaan.

Elintarvikekauraa Tolkkisista Eurooppaan

Elintarvikekauran ostot Tolkkisiin jatkuvat läpi vuoden. Pääosa vientikaurasta tulee satamaan lähialueelta. Satamaoperaattorina Tolkkisissa toimii Prima Shipping Oy.

 - Jos laatuvaatimukset elintarvikekauralle eivät täyty, voimme vastaanottaa kuorman rehukaurana, muistuttaa aluepäällikkö Kenneth Ahlqvist. Näin asiakas säästyy ylimääräisiltä rahtikustannuksilta.

Vientilaivaukset Tolkkisista alkoivat vasta reilu viisi vuotta sitten. Toiminta on vakiintunut nopeasti ja sitä kehitetään kaiken aikaa. - Kiitos tästä kuuluu myös asiakkaille, toteaa Ahlqvist.

Laivaukset jatkuvat myös talvella

- Vastoin odotuksia, kehittyivät jääolosuhteet talvella 2018 haasteelliseksi, kertoo Avenan laivarahtauksista vastaava rahtauspäällikkö Marko Pallaskorpi. Vielä tammikuun lopulla harva osasi aavistaa, kuinka nopeasti jää muodostuu myös merialueilla kovien pakkaspäivien aikana.

- Talvimerenkulkuun oman ominaispiirteensä tuo jään muodostuminen ei pelkästään laivaväylälle, vaan myös aluksen rakenteisiin, Pallaskorpi kertoo. Alukset voivat tarvita jäänmurtoavustusta satamaan saapuessaan ja aluksen rakenteista joudutaan satamassa usein irrottamaan jäätä, jotta lastiruumat saadaan auki.

Maaliskuun ensimmäisinä päivinä aloitettiin Tolkkisten satamassa Porvoossa mv ”Baltic Skipper” laivan lastausta. Lastaus voitiin aloittaa, kun luukut saatiin auki ja lastiruumat tarkastettua ja todettua tarkastusliikkeen toimesta puhtaiksi, kuiviksi ja kaikin tavoin soveltuvaksi vastaanottamaan suomalaista elintarvikekauraa. Mv Baltic Skipperiin lastattiin Tolkkisten satamasta yhteensä 2753 tonnia kauraa ja kauralasti purettiin Rotterdamissa reilut 5 päivää myöhemmin.

- Avena rahtaa vuodesta riippuen n. 150-200 rahtialusta, joista suurin osa on kokoluokassa 2500-4000 tonnia, Pallaskorpi kertoo. Aluksia lastataan ympäri vuoden eri satamissa ja erilaisissa olosuhteissa. Alusten pääliikennealueet ovat Itämeri ja Pohjanmeri.

Laivaukset myös muista satamista jatkuvat

Avena ostaa viljaa kaikkiin Suomen tärkeimpiin viljan vientisatamiin: Naantaliin, Raumalle, Vaasaan, Inkooseen, Tolkkisiin ja Loviisaan. Laivaukset jatkuvat tänä keväänä mm. rehuvehnällä Inkoosta, Loviisasta ja Raumalta ja näihin vientitoimituksiin ehtii vielä toimittaa. Vehnän lisäksi ostamme satamiin kauraa ja ohraa.

Teemme ennen kasvukautta sopimuksia myös tulevan syksyn vientilaivauksiin. Sopimuksen teon yhteydessä voidaan sopia hinnasta, tai sen voi jättää myös avoimeksi. Avena tarjoaa vehnälle ja öljykasveille sopimusten hinnoitteluun uuden basis-sopimuksen, jossa sopimusta tehdessä kiinnitetään basis-hinta ja sopimus hinnoitellaan loppuun viljelijän haluaman ajankohtana Euronext Matif vehnä- tai rapsifutuurin hintanoteerausten mukaan. Basis-sopimuksessa sopimusmäärä on öljykasveille vähintään 20 tonnia ja vehnälle 50 tonnia.

Ajantasaiset ostohintamme keväälle ja tulevalle syksylle löytyvät Avenakaupasta. Jos et ole vielä rekisteröitynyt Avenakauppaan, kannattaa se tehdä heti, siihen ei mene kauaa! Sopimusasioissa voit olla yhteydessä myös suoraan Avenan ostajiin.

Valokuvat:

Ylinnä olevassa kuvassa on mv ”Baltic Skipper” alus Tolkkisten satamassa. Kuvaaja Olli Tuominen.

Muut kuvat: elintarvikekauran lastausta Tolkkisissa ja mv ”Baltic Skipper”. Kuvaaja Kim-Johan Nuikka.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä