Olet täällä

Hankkija muuttaa viljakaupan maksuaikaa

Hankkija muuttaa syyskuun alusta tehtäviin viljakauppoihin viljakaupan maksuajan kuukaudesta kahteen viikkoon. Muutos koskee kaikkea Hankkijan omaan teollisuuteen ja isoihin varastoihin ostamaamme viljaa, joissa tietoyhteydet ovat kunnossa. Kuukauden maksuajan piiriin jäävät vielä muulle kotimaiselle teollisuudelle suoraan tilalta ostettavat ja myytävät viljat sekä osa pienemmistä varastoista joissa ei ole vielä tietoyhteyksiä. Muutos koskee pääosaa, 70-80 prosenttia Hankkijan koko viljakaupan volyymista. Lopunkin volyymin osalta käynnistetään kehitystyö viljaa ostavien asiakkaitten ja pienten varastojen kanssa.

”Viimeisten vuosien aikana olemme investoineet ja tehneet valtavasti töitä IT-järjestelmien ja viljan analytiikan nopeuttamisen kanssa. Uusimme viljakaupan järjestelmät muutama vuosi sitten kokonaan. Samoin viljan rahtien käsittelyä on saatu nopeutettua autoilijoiden siirtyessä kohti mobiilipäätteitä.  Pääosasta viljavolyymia asiakas saa käytännössä heti tai toimitusta seuraavana päivänä laatutiedot ja toimituspainon tekstiviestinä puhelimeensa. Viljakaupan kaikki prosessit on siirretty myös verkkopalveluun asiakkaan seurattavaksi lähes reaaliaikaisena”, kertoo Tarmo Kajander, Hankkijan Vilja- ja raaka-aineryhmän johtaja.

”Maatiloilla on viime kesän kuivuuden jälkeen todella vaikea tilanne, ja haluamme tukea kaikin mahdollisin toimin asiakkaitamme. Tottakai viljan maksuaika on yksi viljakaupan kilpailukeinoista ja uskomme että voimme isona toimijana kehittää alan toimintamalleja omalta osaltamme.  Tämä koskee sopimusmalleja, hintoja, laatuhinnoittelua ja maksuehtoja. Korostan, että nyt on kyse pysyvästä muutoksesta”, selventää Tarmo Kajander.

Tekijä: 

Kommentit

?

Minkä pituseksi?

linnea

Maksuaikataulu vaihtuu kuukaudesta kahteen viikkoon. Tämä oli jäänyt alkuperäisestä tekstistä valitettavasti pois, mutta on nyt lisätty tekstiin. Kiitos kommentista!

Samankaltaista sisältöä