Olet täällä

Avena aloittaa ohran vastaanoton Loviisassa

Ohran vastaanotot alkoivat maanantaina 4. syyskuuta Loviisassa uuteen tasovarastoon. Avena ostaa Loviisaan puintikauden alkaessa rehuohran lisäksi myös mallasohraa (lajikkeet Tipple ja Propino) sekä mylly- ja rehuvehnää.

­-Avenan vuokraama varastokapasiteetti kasvaa uuden tasovaraston myötä Loviisassa merkittävästi, kertoo Avenan Itä-Suomen aluepäällikkö Kenneth Ahlqvist. Varastointikapasiteetin lisäys on alueen viljelijöille tervetullut uutinen, hän jatkaa.

 

Suuremmat varastotilat helpottavat sadonkorjuukauden ruuhkissa sekä ne tuovat joustavuutta myös satokauden laivauksiin.

Viljan vastaanotot jatkuvat Tolkkisissa ja Korialla

Tolkkisten satamaan ostetaan elintarvike- ja rehukauraa. Korialla palvellaan tähän aikaan ensisijaisesti tuoreviljan toimittajia. Korialla otetaan samoja tuotteita vastaan myös kuivana ja ne ovat: kaura, ohra, ruis, rypsi/rapsi sekä leipä- ja rehuvehnä.

– Loviisan ja Tolkkisen satamat ovat Itä-Uudenmaan ja Kymenlaakson viljelijöille molemmat lähellä ja alueen viljelijöille merkittäviä viljan toimituspaikkoja, Ahlqvist kertoo. Korian vastaanottopaikka palvelee etenkin Pohjois-Kymenlaakson viljelijöitä, Ahlqvist jatkaa.

 

Yhteydenotot, Avena Kouvola:

Kenneth Ahlqvist, p. 050-338 6864
Anne Perätalo, p. 050-521 4075

Kommentit

Samankaltaista sisältöä